Heeten gedegradeerd na gelijkspel tegen Activia naar de vierde klas

Heeten had vandaag tegen Activia een ruime overwinning nodig om nog aan rechtstreekse degradatie ontsnappen, tegelijkertijd moest Zwolle dan ook nog ruim verliezen van Helios.

Dat laatste gebeurde dan ook wel, maar de groenwitten kwamen niet verder dan een gelijkspel 3-3.

De eerste kans vanaf het begin was voor Heeten maar de inzet vloog maar net voorlangs. Binnen het kwartier kwam Heeten al op achterstand, na chaotisch uitverdedigen belande de bal bij een aanvaller van Activia die ten val werd gebracht waarna de scheidsrechter naar de stip wees en de strafschop onberispelijk werd ingeschoten 0-1. Hierna had Heeten moeite om de bal in de ploeg te houden en kwam het dan ook niet voor het doel van de tegenstander. Na dat half uur gooide Heeten de schroom van zich af en kreeg Dennis Aarnink een goede kans na aangeven van Korijn Schrijver maar de doelman redde. Heeten had in deze fase het beste van het spel en had kansen voor Chiel en Arno maar de doelman stond een treffer in de weg. Heeten kwam verdiend op 1-1 toen Arno Hendriks een mooie voorzet van Rick Evers inkopte 1-1. Heeten kon niet lang genieten van deze treffer want even later stond het al weer op achterstand, opnieuw na knullig verdedigen pikte een aanvaller de bal op en kon simpel intikken 1-2. vlak voor rust leek Chiel de bal binnen te koppen maar de doelman reageerde subliem, nog net voor de pauze de mooiste goal van de wedstrijd, Dennis Aarnink ging op rechts goed door, trok naar binnen en schoot de bal in de verre hoek 2-2.

Na rust kwam Heeten opnieuw te snel opnieuw op achterstand, uit een aanval over de rechterkant wist een aanvaller tussen twee verdedigers toch te scoren en liep Heeten opnieuw achter de feiten aan 2-3. Heeten was even van slag, maar gaandeweg zocht de ploeg weer de aanval en na 53 minuten werd Chiel in de zestien onderuit gehaald, waarna Chiel zelf de toegekende strafschop inschoot 3-3. het laatste half uur ging het duel gelijkop maar de beste kans was nog voor Dennis die een vrije trap opnieuw door de goede doelman zag gepakt en ook de nastoot de doelman de meerdere was. Het bleef bij dit resultaat en dat was jammer want Zwolle verloor met 1-3 dus de mogelijkheden voor de nacompetitie waren wel aanwezig gezien de kansen.

Nu de degradatie op de laatste speeldag een feit is, (wat op zich al bijzonder is als na 26 wedstrijden maar 13 punten worden behaald ), de ploeg wel erg veel tekort kwam dit seizoen, zowel aanvallend ( maar 32 treffers ) en veel te veel tegentreffers ( maar liefs 69 ). Heeten zal volgend jaar opnieuw een nieuwe ploeg moeten bouwen daar er opnieuw weer spelers vertrekken en uit de vierde klas niet zo maar zal promoveren.

Opstelling: Niels Nijenhuis, Kevin Brinkhof, Mick Slots, Rick Kemper, Ivan Nijboer, Arno Hendriks, Jasper Wichers Schreur ( Jasper van Loevezijn ), Rick Evers, Dennis Aarnink, Korijn Schrijver ( Quinten Rensen ), Chiel van Dartel ( Daan Wigink ).

Korijn Schrijver
Wouter Reimert