Heeten verzuimt belangrijke punten te pakken tegen Witkampers

Vanmiddag speelde Heeten tegen subtopper Witkampers, de groen-witten wisten wat er moest gebeuren vandaag om wat verlichting te krijgen in de staart van de ranglijst.

Van begin af aan werd Witkampers onder druk gezet en de eerste goede kans kwam al na 2 minuten. Kevin Brinkhof gaf een strakke voorzet van rechts maar Korijn Schrijver schoot in vrije positie vanaf 5 meter hoog over. Even later kopte Chiel van Dartel een voorzet van links van dichtbij op de doelman. Na deze kansen deed Witkampers ook wat terug, een hard schot werd door doelman Niels Nijenhuis prima gered. Heeten behield het betere van het spel maar na een half uur ebde de aanvalsdrift van de groen-witten wat weg en waren er tot de rust geen doelrijpe kansen meer te noteren.

Na rust kwam Witkampers beter uit de kleedkamer, maar de eerste grote kans was toch voor Heeten. Een geweldige bal van Jasper Wichers Schreur op Dennis Aarnink waarna Korijn Schrijver de voorzet op de lat kopte. Wat vaak gebeurt als men goede kansen niet benut, is dat de tegenstander de voosprong pakt; zo ook nu. Na geklungel voor het doel, waar niemand de bal opruimt, werkt de tegenstander de bal in het doel 0-1. Heeten ging wel op zoek naar de gelijkmaker, maar het ontbrak aan het goede spel van de eerste helft en Witkampers kon gemakkelijk standhouden. Na 76 minuten een snelle aanval door het midden, waarna simpel de 0-2 werd gescoord. Toen 6 minuten voor tijd opnieuw Kevin Brinkhof een strakke voorzet afleverde en Jasper de bal in vrije positie over kopte was het gif uit de ploeg en werd opnieuw een nederlaag geleden.

Na deze wedstrijd, die gezien de kansen eigenlijk in de eerste helft 3 punten had moeten opleveren, heeft Heeten nog 5 wedstrijden om alsnog het tij te keren. Te beginnen tweede paasdag in en tegen Vaassen dat veilig in de middenmoot vertoeft.

Opstelling: Niels Nijenhuis, Mick Slots, Rick Kemper, Kevin Brinkhof, Rick Evers, Matthijs Willemsen (Arthon Jansen), Niek Brinkhof, Arno Hendriks (Daan Wigink), Dennis Aarnink, Korijn Schrijver, Chiel van Dartel (Jasper Wichers Schreur).

Klik hier voor de foto's.

Matthijs Willemsen
Jochem Tepperik