Heeten wint 6-puntenwedstrijd tegen KCVO

Dat er twee degradatiekandidaten tegen elkaar speelden was zondagmiddag wel te zien.

Met name in de eerste helft was het voor beide partijen amper mogelijk de bal in de ploeg te houden. Hard werken, bal veroveren en inleveren bij tegenpartij was het motto. De spanning was er niet minder om. Er stond voor beide partijen dan ook veel op het spel.

KCVO begon sterker en kreeg wel 10 corners in te nemen in de eerste helft die echter nauwelijks gevaarlijk werden . Heeten daar en tegen dook een aantal keren alleen op voor de keeper maar zowel Chiel van Dartel als Quinten Rensen wisten deze goede kansen niet te benutten. Zodat de rust met een terechte 0-0 aanbrak.

Heeten begon iets beter aan 2e helft, een goed schot van Quinten Rensen ging er helaas via de paal weer uit. Even later een vrije kopkans voor hem na een goede voorzet van Chiel van Dartel, voor een leeg doel, jammerlijk gemist.

KCVO kwam er gevaarlijk uit maar een goed keepende invaller doelman Mart Linthorst wist met de voet te redden. Het spel bleef heen en weer golfen tot de 66e minuut. KCVO nam een vrije trap snel en zette zo hun spits vrij voor de keeper,  die met fraai lobje wist te scoren 0-1.

In de 73e minuut werd een vrije trap door Dennis Aarnink hoog in de doelmond gebracht. De goede keeper van KCVO verkeek zich en ging eronder door. De bal viel panklaar voor de voeten van de ingevallen Korijn Schrijver die eenvoudig kon intikken 1-1. Heeten ging vol voor de overwinning en stuurde Rick Kemper als extra spits naar het front.

Maar gevaar kwam aan de andere kant . Opnieuw moest Mart Linthorst knap redden door een bal onder uit de hoek te plukken . Het leek op 1-1 af te stevenen tot de 87 e minuut.

Een diepe bal op Chiel werd door de keeper onderschept maar hij knalde op een Heetens uitgestoken been, de bal vloog terug richting doel waar Chiel nog stond. De keeper dacht het gevaar te zien en trok uit voorzorg Chiel onderste boven.

Strafschop en rode kaart. Volstrekt onnodig maar een lekker cadeautje voor Heeten. Rick Kemper maakte er dankbaar gebruik en scoorde de 2-1.

Na een paar spannende slotminuten bleef het daarbij en was de derde overwinning van het seizoen een feit. De ploegen boven ons zijn weer in beeld.

Opmerkelijk was de wissel na driekwart wedstrijd van Matthijs Willemsen met Jasper Wicher Schreur.  Aan Jasper viel wel te zien dat hij het spelletje als oud eerste elftal speler nog steeds beheerst, hij viel heel goed in. Jammer dat Matthijs moest plaats maken. Ik zou die twee voetballers wel eens naast elkaars willen zien.

Opstelling Heeten

Mart Linthorst – Kevin Brinkhof-  Rick Kemper-  Rick Evers – Arthon Jansen – Mathijs Willemsen ( Jasper Wichers Schreur )– Niek Brinkhof – Dennis Aarnink – Arno Hendriks - Chiel van Dartel – Quinten Rensen(Korijn Schrijver).

Matthijs Willemsen
Jochem Tepperik