Belangrijke zege voor Heeten tegen SV Zwolle

Heeten boekte vandaag in de thuiswedstrijd tegen Zwolle in de strijd tegen degradatie op tijd een uiterst belangrijke overwinning.

Heeten liet vanaf de eerste minuut zien dat het vandaag voor de drie punten ging en voor niets minder. Het team was sinds lange tijd weer eens bijna voltallig, wat aan het spel over grote delen van de wedstrijd te zien was. Na 5 minuten loste Dennis Aarnink een hard schot dat ternauwernood door de doelman tot hoekschop verwerkt kon worden. Uit de hoekschop die volgde schoot Quinten Rensen over. Zwolle liet zich even later ook voor het eerst zien en dwong Niels Nijenhuis tot een redding. Dennis schoot na 20 minuten opnieuw hard naast en even later kopte Quinten een voorzet van rechts over. Na 27 minuten een snelle aanval van Zwolle over rechts die op subtiele wijze werd binnengeschoten 0-1. Heeten ging hierna nog nadrukkelijker in de aanval, op zoek naar de gelijkmaker Dat lukte na 38 minuten, Quinten werd op links goed aangespeeld en zijn perfecte voorzet werd door Chiel van Dartel binnengeschoten 1-1. Dit was ook voor Heeten de dik verdiende ruststand.

Na rust opnieuw een oppermachtig Heeten, dat meteen een goede kans voor Chiel door de prima doelman verijdeld zag worden. Het was voor Zwolle uitstel van executie; na 54 minuten kopte Chiel een hoekschop van Quinten prima binnen 2-1. Even later een aanval over veel schijven in de zestien waarna Arno Hendriks succesvol afdrukte 3-1. Deze stand was voor de ploeg een ongekende luxe en omdat er enkele speler die net weer terug waren werden vervangen sloop er onrust in de ploeg. Zwolle probeerde er weer een wedstrijd van te maken en Niels moest enkele malen optreden. Na 85 minuten liep een verdediger van Zwolle in zijn eentje over het middenveld zonder dat hij werd aangepakt en schoot met lichtelijke hulp van Niels de 3-2 binnen. De laatste fase bleven de groen-witten overeind en zodoende werd de tweede overwinning van het seizoen onder groot enthousiasme van het publiek, dat zich vandaag goed liet horen, gevierd.

Door deze overwinning heeft Heeten de laatste plek weer verlaten en staat het weer op een nacompetitieplaats. Volgende week spelen de groen-witten uit tegen Wijhe, dat na de nederlaag van vandaag nog steeds koploper is.

Opstelling: Niels Nijenhuis, Mick Slots, Rick Kemper, Arthon Jansen, Kevin Brinkhof, Arno Hendriks, Matthijs Willemsen ( Bryan Meijerink ), Niek Brinkhof, Dennis Aarnink ( Kell Lokate ),  Chiel van Dartel ( Jasper van Loevezijn ), Quinten Rensen.

Klik hier voor de foto's >>

Matthijs Willemsen
Jochem Tepperik