Heeten na kwartier al kansloos in Epe

Na de twee laatste wedstrijden tegen Colmschate en Helios die vier punten opleverden, speelde Heeten vandaag in Epe dat in de subtop vertoefde.

Het centrale verdedigingsduo Salden en Slots dat het toen prima deed werd vandaag vervangen door Rick Kemper en Bryan Meijerink. Het kwam de verdediging niet ten goede. De eerste de beste aanval van Epe na ruim 1 minuut over rechts werd de verdediging simpel uitgespeeld en had ook Bjorn Lokate het nakijken. Nog nauwelijks van de schrik bekomen zette Epe over links een aanval op waarna de voorzet door een aanvaller in alle vrijheid de 2-0 mocht aantekenen. En tot overmaat van ramp een minuut later opnieuw een aanval over links, waarna de bal naar de zestien werd teruggelegd en hard werd ingeschoten 3-0. Hiermee speelden de groenwitten al een verloren wedstrijd, gelukkig scoorde Rick Kemper uit een strafschop na 26 minuten tegen, nadat Chiel van Dartel net binnen de zestien werd neergelegd 3-1. Dezelfde Chiel had Heeten vijf minuten voor rust weer in de wedstrijd kunnen laten terugkeren, maar zijn slimme inzet over de te ver voor zijn doel staande doelman ging helaas net naast.

Na rust gebeurde er de eerste 20 minuten nagenoeg niets tot Rick Kemper na 70 minuten de bal nog net van de doellijn kon halen. Hierna toonde Heeten weer teken van leven en had een paar kansen om wat terug te doen, onder andere Dennis Aarnink had de pech dat zijn inzet net voorlangs ging. De wedstrijd werd definitief na 77 minuten beslist toen een verdekt schot van links Bjorn verraste 4-1. In de resterende tijd had Epe alle gelegenheid om de score uit te breiden, maar enkele mooie kansen werden om zeep geholpen. Voor de kleumende toeschouwers was het een zegen dat de scheidsrechter na 90 minuten voor het eindsignaal floot.

Heeten blijft door dit resultaat op de dertiende plaats staan en had het geluk dat de ploegen die daar boven staan ook niet wonnen. Volgende week komt Vaassen, dat de laatste weken goede resultaten laat zien, bij Heeten op bezoek , dus zal alles uit de kast gehaald moeten worden om punten te halen en net zo te verrassen als tegen Helios vorige week.

Opstelling: Bjorn Lokate, Kevin Brinkhof, Rick Kemper, Bryan Meijerink, Arthon Jansen, Mick Slots, Niek Brinkhof, Dennis Aarnink, Arno Hendriks ( Quinten Rensen ), Korijn Schrijver, Chiel van Dartel.

Matthijs Willemsen
Jochem Tepperik