Prima prestatie veteranen: één punt in de pocket tegen titelkandidaat

Zondag 2 april

08:30 uur. Een frisse morgen, mistig, veld lekker nat van de dauw, lekker temperatuurtje, kortom, prima omstandigheden voor een mooie pot voetbal. Een goede tegenstander, Hengeloo, die we voor het eerst ontmoeten. Hengeloo strijdt met Markeloo nog om de titel, dus we moeten aan de bak. Eerst een andere bak (koffie), spelers ontvangen, de pijntjes aanhoren (smoezen vooraf voor als ze niet presteren) en vooral de avonturen van de vrijdag- en zaterdagavond beluisteren. Zie bint nog lange nie uut-e-bolterd!

08:45 uur. Naar de kleedkamer en wedstrijdbespreking. Harry geeft aan wat last van zijn knie te hebben, “maar als ik bezig ben, dan geet het wê”. Ok, dan begint Harry in de basis en wordt hij niet gewisseld. Stefan en Hennie achterin samen met Harry, Jos en Harold op het midden en Dick voorin, Frans en Rudi eerst wissel. We gaan een Trumpiaanse muur bouwen achterin en dan op de counter spelen.

09:15 uur. Theo fluit voor de aftrap. Wonderwel lukt de uitvoering van de tactiek. Hebben ze geluisterd of doen ze gewoon wat ze zelf willen? De hele eerste helft heeft Hengeloo maar één schot gelost op doel, maar wij hebben Paul. Het fysiek voetballende Hengeloo kwam er niet door. Aan de andere kant kregen wij legio mogelijkheden maar helaas was de afwerking of de laatste pass net niet zuiver genoeg.

09:35 uur. Een splijtende pass zet Rudi vrij voor de keeper maar hij wordt hard van achteren op de achillespees geraakt: strafschop. Laten we het er op houden dat de keeper de strafschop van de laatste tijd zo trefzekere Stefan goed tegenhield.
09:45 uur. Bij rust een brilstand maar we gaan met goede moraal het veld af. Gewoon zo door blijven voetballen.

09:55 uur. Tweede helft. Het spelbeeld verandert niet veel, maar Hengeloo voert de druk iets meer op zonder en gaatje te vinden in de muur en Heeten blijft gevaarlijk counteren.
10:10 uur. Bij een corner voor Hengeloo wisselt de coach één van de Heeten-spelers omdat de bal ver weg is en er dus “tiet zat” is voor een wissel. Rumoer langs de kant: dat doe je toch niet bij een corner. De corner wordt afgeslagen en er volgt een kansrijke counter. Een gouden wissel? Helaas wordt er iets te weinig snelheid ontwikkelt, raken we de bal kwijt en in de tegencounter is Hengeloo dodelijk: 0-1. De kritiek op de coach langs de kant zwelt aan.

10:13 uur. Het strijdplan wijzigt automatisch. We zetten meer druk en we moeten wel meer risico’s gaan nemen. Dat leidt tot kansen maar Hengeloo blijft gevaarlijk.
10:18 uur. Zeven minuten voor tijd breekt de coach zijn belofte en wisselt de verdediger Harry voor aanvaller Dick. Na een overtreding van Hengeloo krijgt Heeten in dezelfde minuut al een vrije trap op 15 meter van het doel. Stefan speelt Dick aan, kaats, en Stefan schiet loepzuiver raak: 1-1. Knappe goal. Hengeloo ziet de kansen op het kampioenschap uit de handen glippen en voert de druk op. Een bombardement van aanvallen en schoten op het doel maar elke keer zit er wel een been of rug of vuist tussen. Een heldhaftig gevecht maar we houden stand.

10:25 uur. Het eindsignaal. We zijn blij met een punt en een prima teamprestatie en Hengeloo moppert nog wat na, teleurgesteld. Mooi dat al die supporters er waren en ons gesteund hebben in de strijd. Jullie zijn allebei toppers!

FaceBook  Twitter

Sponsor

Spelers

Gerard Rensen

Harry Wichink

Ton Wigink

Ad van der Wielen

Hans Petri

Dick Ruiter

Jos Broekman

Paul Reimert

Richard Bessembinder

Stefan Klein Koerkamp

Erwin Hoogeslag

Louis Schoorlemmer

Wijnand Wagemans

Rudi Reimert

Niek Nikamp

Bas Kogelman

Ronald Wichink

Marco Tibben

Patrick Dijkslag
Rinus Hoogeslag
Michel Neppelenbroek

Technische Staf

Tom van Zijl

Johnny Aarnink