In minimale tijd het maximale resultaat

Vandaag moeten we uit naar Almelo en voor het eerst dit jaar hoeft de trainer niet te selecteren. Er zijn precies 9 spelers beschikbaar. Jos is er daar 1 van en hoewel hij al weken niet bij het voetbalveld gesignaleerd is staat hij wel op de lijst. Daarbij komt nog eens dat de klok een uur verzet wordt en dat is bij Jos toch altijd weer een lastig moment, maar hij is keurig op tijd aanwezig.

Vlak voor de wedstrijd moet beginnen lopen er nog maar 6 spelers van Almelo op het veld, maar net voordat er wordt afgetrapt komt ook de keeper aangelopen samen met de wissels en de scheids en kunnen we beginnen. De eerste gevaarlijke aanval is van Almelo. Hun spits draait behendig weg en schiet op de paal. Hennie heeft goed opgelet en even later probeert hij dit ook, maar hij schiet op de vuisten van de keeper. In deze fase van de wedstrijd lijkt het wel of wij net zo goed zijn als ons nationale elftal. Oftewel er worden erg veel slechte passes gegeven. Na 10 minuten komt er eindelijk een goede bal vanaf de zijkant en de inlopende Hans tikt deze bal mooi in de hoek buiten het bereik van de keeper 0-1. Gelijk krijgt Hans een verdiende publiekswissel.
De volgende kans is ook weer voor Heeten. Stefan komt goed mee op, krijgt de bal in de loop mee, speelt gelijk door op Dick en de keeper kan nog net met moeite de bal voor de lijn houden. Daarna krijgt Almelo een goede kans. De spits van Almelo schiet van afstand en in plaats van dat Paul er iets aan doet, redt deze keer de lat.
Bij de volgende aanval van Almelo bemoeid Paul zich er wel mee, hij tikt de bal weg voordat de spits kan inkoppen en gelijk voetbalt hij mee en zet een aanval van Heeten op. Bij onze volgende aanval wordt Dick goed bereikt en hij zet jos voor een leeg doel. Jos kan vervolgens het onmogelijke mogelijk maken door deze kans toch om zeep te helpen!! Uiteraard levert dit enige frustratie op bij zijn teamgenoten. Stefan legt deze frustratie in een vlammend schot van afstand welke op de paal uiteen spat.
Een paar minuten later laat Jos zien dat hij snel leert van zijn fouten. Er wordt namelijk een strakke pass voor de goal langs gegeven, Jos staat op de goede plek (of was hij te laat met terug verdedigen?)in ieder geval scoort Jos deze keer wel! 0-2.
Wij beginnen nu net lekker in de wedstrijd te komen. De scheidsrechter heeft dit ook door en besluit hieraan snel een einde te maken. De eerste helft heeft daardoor maar zo’n 25 minuten geduurd.

Rust.

Almelo komt beter uit de kleedkamer dan Heeten. Maar de eerste grote kans is toch voor Ad. Hij komt op snelheid alleen op de keeper af, door de enorme snelheid die hij ontwikkeld vervaagt alles om hem heen en ziet hij de geheel vrij staande Hans niet. Helaas schiet Ad tegen de keeper.
Jos laat daarna zien dat de maanden rust hem goed hebben gedaan. Hij geeft een afgemeten voorzet welke door Dick afgemaakt wordt 0-3. De concentratie wordt hierna bij ons minder en minder. Hiermee wordt het toch al niet geweldige spel er niet beter op. Het gevolg is dat Almelo bij een aanval in een overtal situatie op onze verdediging af komt. Deze aanval wordt rustig in de hoek geschoten 1-3. Even later krijgen wij een vrije trap en Stefan denkt dit net zo mooi af te gaan ronden als enige weken geleden, maar deze keer is de pass niet goed, de kaats van Dick niet goed, maar de counter van Almelo is messcherp! Gelukkig voor ons schiet de spits deze bal net voorlangs.
In het 2e gedeelte van de 2e helft creëren wij nog enkele goede kansen. Uit een corner schiet Ad ruim over en daarna krijgen we nog een gigantisch grote kans.
We komen met 3 tegen 1 op de goal af. Volgens het boekje heeft de man in het midden (Dick) de bal en hij heeft een afspeelmogelijkheid links en rechts, maar de eindpass is, laat ik het netjes zeggen, net niet op maat. Kans verkeken.
Na een ongelukkige botsing, waarbij Harry geblesseerd raakt en een vrije trap tegen krijgt, mag Almelo op 10 meter van de goal een vrij trap nemen.
De scheids ziet hierin zijn kans om ook even het veld te betreden en de muur op afstand te gaan zetten. Helaas voor Almelo doen ze verder niks met deze mogelijkheid. De scheids baalt er zo van dat hij dit hele stuk voor niks heeft gelopen dat hij ook in de 2e helft besluit om al na 25 minuten de kleedkamer op te zoeken.

Door de goal van Dick moet Rudi weer aan de bak om weer alleen aan kop te komen van de topscorers lijst. Momenteel staan Dick en Rudi beide op 7 doelpunten. Echter indien Gerard fit blijft dan kan hij zijn achterstand van 2 doelpunten zeker nog overbruggen. De wedkantoren zijn geopend en nemen alleen contact geld aan!

Gerard Rensen

Harry Wichink