De Schaar is terug op de Heetense velden!

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen. Zoals je op de foto kunt zien is Louis “de Schaar” Schoorlemmer weer voetballend op het voetbalveld te bewonderen!

Uiteraard is hij in de basisopstelling opgenomen. Dat dit niet alleen komt omdat hij afgelopen donderdag getraind heeft blijkt wel tijdens de voorbespreking. Want ondanks dat Wijnand in 2017 nog geen trainingsveld onder zijn voetbalschoenen heeft gevoeld mag hij toch in de basis beginnen. Dit gaat zelfs ten koste van spelers die wel getraind hebben. Het gevolg is dat er zich nu al meerdere mensen  hebben afgemeld voor de training van as donderdag, alleen maar omdat ze volgende week zondag in de basis willen starten! Ondertussen trekt Louis zijn shirt aan en het blijkt dat de mouwen een beetje te kort zijn. Geen probleem voor Louis want hij speelt toch altijd met de mouwen opgestroopt en het mes tussen de tanden.

Na het behaalde succes van de vorige wedstrijd besluit de trainer weer te gaan spelen met een diepe spits en 2 man erachter welke kunnen opkomen.

Tijdens het warmlopen worden ook nog enkele instructies gegeven om zodoende de gevaarlijkste tegenstanders tijdig uit te schakelen.

In de eerste minuten kunnen we de bal goed in de ploeg houden, maar worden we niet echt gevaarlijk. Ook Almelo komt niet tot opvallende acties. Het blijkt ook dat Louis nog een beetje roestig is, want zijn eerste pass is erbarmelijk slecht, gelukkig herstelt hij zich snel. Langs de lijn wordt namelijk bij zijn volgende balcontact al gescandeerd “Schaar! Schaar! Schaar!” en Louis stelt het publiek niet teleur en gooit er een schaar uit. De tegenstander hiermee zo ver het bos insturend dat deze nu nog steeds de weg kwijt is. Heeten zit er verder kort op. Dick jaagt op het juiste moment door, verovert de bal en zet Louis in scoringspositie. Helaas is Almelo ook scherp en de verdediger is net op tijd terug om de bal te blokken. Kort daarna blijkt niet allen Hans van Breukelen last te hebben van polletjes, ook Dick gebruikt dit excuus als reden waarom hij een 100% kans verprutst. Dat Dick echt wel techniek heeft laat hij in zijn volgende actie zien. Hij neemt een lange hoge bal van Stefan schitterend in 1 keer uit de lucht, maar ook dit schot op goal wordt weer geblokt. Kortom Almelo laat zien dat ze met een, in meerdere opzichten, brede selectie (ze waren met 12 spelers!) naar Heeten zijn afgereisd.

Hierna volgen nog enkele aanvallen van Heeten, maar even zo vele keren brengt de keeper van Almelo redding. Almelo laat ook zien dat wij scherp moeten blijven. Hun counters zijn elke keer zeer gevaarlijk. Maar ook onze keeper laat zich niet passeren en redt enkele keren fraai.

Stefan laat tussentijds zien dat ook hij 100% kansen kan missen. Hans zet nog een keer fraai vanaf het middenveld een aanval op, helaas gaat daarna zijn schot van afstand ruim naast. Bij weer een gevaarlijke counter van Almelo blijkt dat ook Almelo niet helemaal scherp is, want (gelukkig voor ons) is de laatste pass niet goed. In de laatste minuten van de eerste helft valt Wijnand uit met een kuitblessure. Het blijkt dus wel weer dat je niet voor niks het beste wel elke week kunt trainen!

De ruststand blijft 0-0

Met het uitvallen van Wijnand en de tegenstand welke wij van Almelo krijgen is er even crisisberaad in de kleedkamer. Al snel wordt besloten dat Gerard zijn voetbalschoenen toch nog aantrekt. Hij was als toeschouwer gekomen, maar had voor de zekerheid wel zijn voetbaltas meegenomen. Verder wordt de selectie er door de trainer op gewezen dat we in aanvallend opzicht vaak met te veel mensen diep spelen. Hierdoor ontstaat er veel ruimte tussen onze aanvallers en onze verdedigers. Almelo maakt daar goed gebruik van door steeds gevaarlijk te counteren.

De 2e helft laat een gelijk beeld zien als de 1e helft. Twee ploegen die allebei goed spelen, maar ook beide moeite hebben om echt het verschil te maken. Louis laat zien dat hij zijn 2e handelsmerk, het kappen achter het standbeen langs, ook nog steeds niet verleerd is. Jammer dat hij nog wel van het veld gestuurd wordt omdat hij geen scheenbeschermers draagt! Louis dacht dat dit niet nodig was, want als er geen slidings genomen mogen worden, waarom heb je dan wel scheenbeschermers nodig? Gelukkig hebben we in de ballenkast nog een setje scheenbeschermers liggen, dus we hebben al gauw weer 2 wissels beschikbaar.

Almelo countert net als in de eerste helft nog steeds zeer scherp. Stefan blokt het schot met zijn rug, maar die krijgt daardoor een vreemde curve waardoor de bal bijna achter Paul in de goal valt. Paul kan de bal nog maar net over de lat tikken. Wij krijgen ook nog een hele grote kans, maar helaas ziet Louis de 2 vrij staande medespelers over het hoofd en schiet hij zelf de bal naast. Na 50 minuten laat Gerard zien dat hij niet voor niks zijn wondersloffen heeft aangetrokken. Hij onderschept de bal op eigen helft, kapt een tegenstander op snelheid uit en schiet de bal in het dak van de goal. 1-0! Daarna blijft het van beide kanten een kwestie van goed bedoelde acties, hard werken, maar steeds net niet dat laatste tikje kunnen geven.

Al met al een mooie gelijk opgaande wedstrijd waarbij beide teams de kansen gehad hebben om te scoren maar uiteindelijk Heeten toch aan het langste eind trekt.

Gerard Rensen

Harry Wichink