Veteranen stellen orde op zaken

Afgelopen zondag moesten we tegen RKSV. Gezien de stand op de ranglijst zou dit een eenvoudige overwinning moeten opleveren. Maar zoals vorige week al geschreven is de trainer bezig met experimenteren voor seizoen 2016-2017. Dit had zondag grote invloed op de opstelling.

Om van achteruit te beginnen: De Gele Parkiet werd ingeruild voor de Blauwe Reiger.

Harry van de Sunweb werd ingeruild voor André van ´t Biesterveld (www.groepsaccommodatiebiesterveld.nl) en onze spits werd ingeruild voor een IT-specialist wiens naam met het omgekeerde van zijn werk begint, nl. dhr. Tibben.

We moesten het verder zonder Hennie, Harold en Erik doen. Hennie en Harold moesten tennissen en Erik moest de varkens voeren. Gelukkig was Gerard weer fit en hij begon dus in de basis.

Richard kwam iets later, want hij had eerst een kaartwedstrijd, maar de 2e helft zou hij kunnen invallen. Jos verzilverde zijn kans op een basisplaats, want hij was ruim op tijd!

In de kleedkamer was een bakje nootjes klaar gezet, want John A. deed voor het eerst dit seizoen de voorbespreking. Het wisselen liet John aan de trainer over. Hetgeen logisch is, want om een bijna perfect wisselbeleid te voeren moet je natuurlijk wel goed getraind zijn!

 

Tot zover alle voorbereidingen. Nu moest er gevoetbald worden!

RKSV bleek een taaie tegenstander. Ze hadden de defensie behoorlijk goed staan en wij hadden erg veel moeite om de spreekwoordelijke muur te slechten.

Het duurde dan ook tot de 23e minuut voordat Marco IT de tegenstander het bos in stuurde met een perfect uitgevoerde schaarbeweging. Daarna maakte hij snelheid en liep 2 verdedigers voorbij waarna hij snoeihard in de lange hoek inschoot. 1-0.

Dit was tevens de ruststand.

 

John kwam de kleedkamer in om de manschappen toe te spreken. Hij gebruikte daarbij termen als totaalvoetbal, tussen de linies spelen, balcirculatie, catanaccio, afbraakvoetbal, cirkelpressie en in het systeem blijven spelen.

Kortom niemand begreep er iets van en de 2e helft deed iedereen gewoon maar wat hij dacht dat goed was. Het was echter wel duidelijk dat de kaarten geschud waren, want Richard was inmiddels ook van de partij!

 

In de 38e minuut had André door dat RKSV even de catanaccio opstelling uit het oog verloor. André gaf de bal breed op Marco IT, zelf sprintte hij naar voren om de afgemeten voorzet van Marco IT middels een snoekduik in te koppen! 2-0

Deze 2e goal knakte RKSV waarna wij diverse grote kansen kregen. Maar helaas werden de meeste niet benut. In de laatste minuut vond Marco IT nog een systeem fout in de defensie van RKSV en in plaats van deze fout te restten besloot hij het systeem te hacken en hij scoorde door de bal fraai over de keeper te lobben 3-0.

Hiermee was gelijk de eindstand bepaald.

 

In de kantine druppelden intussen de overige uitslagen binnen en bleek dat wij geheel verdient en terecht Nieuw Heeten op de ranglijst gepasseerd waren. Het vizier hebben wij gericht op de 2e plek. Als wij onze wedstrijden blijven winnen dan kunnen wij die plek opeisen.

De trainer vertrouwt erop dat de spelers deze druk wel aankunnen. Ze moeten het nu alleen nog waar maken.

FaceBook  Twitter

Sponsor

Spelers

Gerard Rensen

Harry Wichink

Ton Wigink

Ad van der Wielen

Hans Petri

Dick Ruiter

Jos Broekman

Paul Reimert

Richard Bessembinder

Stefan Klein Koerkamp

Erwin Hoogeslag

Louis Schoorlemmer

Wijnand Wagemans

Rudi Reimert

Niek Nikamp

Bas Kogelman

Ronald Wichink

Marco Tibben

Patrick Dijkslag
Rinus Hoogeslag
Michel Neppelenbroek

Technische Staf

Tom van Zijl

Johnny Aarnink