Veteranen: De kaarten zijn geschud

Aangezien vorige week het kampioenschap reeds vergeven is aan Markelo, kunnen we ten hoogste nog 2e worden. Aangezien de trainer van de dag alleen voor het hoogst haalbare gaat heeft hij zijn blik al weer op volgend seizoen gericht. Dus er gaat getest worden! Resultaat: Richard start achterin en Stefan op het middenveld.

Voor de wedstrijd moet er nog even aan de opstelling gesleuteld worden want Harold denkt dat hij Jos is. Hij komt te laat en staat daardoor wissel. Voor de wedstrijd blijkt dat niet alleen onze tegenstanders de verslagen lezen, maar ook Paul leest de verslagen. In het verslag van 2 weken geleden staat genoteerd dat de wedstrijden af en toe iets later beginnen omdat Paul de handschoenen nog niet aan heeft. Paul heeft  zich dit ter harte genomen, want hij heeft zelfs in de kleedkamer zijn handschoenen al aan getrokken!

Vanaf de aftrap is gelijk duidelijk dat Holten vanuit de verdediging gaat spelen. In het eerste kwartier levert dit goede doelpogingen op van Dick, Erik en Frans. Helaas echter allemaal naast of op de uitstekend keepende keeper van Holten. Het spelbeeld verandert de gehele eerste helft niet. Heeten valt aan, Holten wacht geduldig op de kans om via een counter te scoren.

Het aanvallen gaat zo goed dat Stefan zelfs overmoedig gaat worden. Hij kapt de tegenstander uit en gaat met links schieten. Daarna gaat Harold ook met links op de goal schieten, maar kan ook geen kracht in het schot leggen. Dick denkt vervolgens “ wat zij kunnen kan ik ook” en dat klopt. Dick kan ook met links naast schieten!

We gaan met de brilstand de kleedkamer in. De 2e helft laat hetzelfde spelbeeld zien. Wij vallen aan en Holten gaat voor de counter. Gelukkig heeft Paul de handschoenen niet meer uit gedaan en maakt een goede redding. Helaas hebben wij last van een hooligan in het veld! Harold gaan een hoekschop nemen, maar in plaats van de bal voor te schieten, besluit hij zijn frustraties bot te vieren op de hoekvlag. Hij schopt hem kompleet doormidden! In de 45e minuut krijgen wij een vrije trap. Hier trainen wij het hele seizoen al op en de laatste weken betaald dit zich uit. Nu doen we de variant met het “achteloze hakje achteruit”. Frans gaat naast de bal staan met de rug naar Stefan. Na het fluitsignaal tikt Frans de bal met de hak naar achteren. Stefan doet of hij op goal gaat schieten. Heel Holten gooit zich in de baan van het schot, maar…….. dat schot is niet op doel! Nee, Stefan speelt de bal naar de 2e paal waar Dick geheel vrij staat om de bal in te tikken. 0-1 en een tevreden trainer, want om de noeste trainingsarbeid terug te zien in de wedstrijd is natuurlijk een fantastisch moment voor elke trainer.

Na de 0-1 komen er meer kansen, maar steeds is het net niet. Hoogte punt van de gemiste kansen komt op naam van Erik. Na een counter van ons komt hij geheel vrij voor de keeper te staan, maar zijn Milka-poot laat hem volledig in de steek en hij mist jammerlijk. Met nog 5 minuten op de klok wordt Dick door de tegenstander innig omhelst, de goed leidende scheidsrechter weet dat Dick niet van de mannenliefde is en geeft hem dus een vrije trap. Helaas hebben wij slechts 1 variant ingestudeerd en het blijft dus 0-1. In de laatste minuut krijgt Richard nog een goede kans. Op elke andere zondag was dit een goal geweest, maar de keeper van Holten is vandaag in goede vorm en redt weer. Daarmee blijft de eindstand 0-1.

Uitblinker vandaag was Richard, hij speelt een goede pot. Wij hebben geen gemopper gehoord en geen handen in de lucht gezien! Helaas heeft hij zich niet aan de opdracht van de trainer gehouden, want na de eerste 5 minuten had hij de defensie al weer verlaten. In de kantine laat Richard in gedekte termen weten dat hij liever niet achterin staat. Zijn commentaar: “dan ga ik liever kaarten!” We hebben hem inmiddels aangemeld bij de kaartclub van Holten.

Gerard Rensen

Harry Wichink