Slechte wedstrijd, toch nog twee uitblinkers

Rijssen Vooruit 45+ 1 - Heeten 45+ 1

Zondag 10 april moesten we tegen Rijssen Vooruit.
In principe zou dat, gezien de standen op de ranglijst, geen problemen mogen opleveren, maar ………… daarover zometeen meer.

De leider van de dag had vooraf nog geen wissels in gedachten. Maar doordat Erik en Wijnand besloten iets later in Rijssen te zijn dan ons werd snel duidelijk wie langs de lijn zouden beginnen. Ja, ook bij de veteranen staat trainingsopkomst en punctualiteit voorop. Zonder duidelijke regels hou je die zéér ervaren spelers namelijk maar moeilijk onder controle!

Aangezien Paul nog niet helemaal uitgevormd was ging Harold onder de lat staan. Bij aanvang van de wedstrijd blijkt dat Harold goed naar Paul heeft gekeken en zelfs al enkele trekjes heeft over genomen. Het wachten was dus tot hij de handschoenen aan had en we konden aftrappen!

Dat aftrappen hadden we beter niet kunnen doen, want mijn god wat hadden wij een slechte start! Er werd bijna geen pass goed gegeven, de leider van de dag probeerde door tactisch te wisselen het tij te keren, maar niks werkte. Na een tijdje resulteerde dit erin dat Hennie aan de noodrem moest trekken en wij geheel terecht een penalty tegen kregen. Dit was het moment voor Harold om zich te onderscheiden! Hij gaat op de lijn staan, maakt zich lang en breed, maar de bal wordt snoeihard en onhoudbaar tegen de touwen gewerkt! Na 14 minuten eindelijk het eerste schot op doel van ons! Maar de keepster staat er niet voor niks, dus het blijft nog even 1-0. Intussen blijft Rijssen goede aanvallen produceren en moet Harold meerdere malen reddend optreden. Op de foto zien jullie hiervan een stijlvol voorbeeld. Wij blijven ondertussen de dalende lijn doorzetten en na nog wat geklungel achterin en een afstandschot van Rijssen staat het terecht 2-0 voor Rijssen. Voor rust weten wij gelukkig de aansluitingstreffer nog te scoren. Dick krijgt een douw in de rug, maar de scheids weigert zich van de doelpaal los te maken en te fluiten. Gelukkig valt de bal voor de voeten van Erik en hij maakt de 2-1.

Ook de thee zorgt er niet voor dat wij veel beter gaan spelen. Dit wordt een wedstrijd waarbij we mogen hopen dat we door hard te werken het tij nog kunnen keren. Gelukkig ziet Stefan dit ook in. Hij maakt snelheid, zet de bal strak voor en Ton rondt netjes af 2-2. Dick en Richard zijn hierdoor zo geïnspireerd dat ze ook een combinatie opzetten. Richard zet hierin goed door en maakt de 2-3. Helaas vieren wij dit net iets te lang, want gelijk na de aftrap mag Rijssen vanaf ruime afstand ongehinderd op goal schieten. Dit vlammende schot is helaas door Harold niet te keren en het staat weer 3-3.

Dick en Richard zijn echter de vorige succesvolle combinatie niet vergeten en besluiten hun geluk nogmaals te beproeven. Richard schiet eerst nog tegen de keepster, maar aangezien zij de verkeerde ballen klem vast houdt geeft dit Richard de kans om alsnog de wedstrijdbal in te schieten 3-4. Het wisselbeleid van de leider van de dag heeft er inmiddels wel tot geleid dat de posities (eindelijk) goed bezet zijn en Rijssen wordt dan ook al enige tijd niet meer gevaarlijk. Dick krijgt nog een keer de kans om vrij in te schieten, maar helaas raakt hij de bal volledig verkeerd. Hierna merk je dat we de belabberde start nog niet vergeten zijn. Onze spitsen hebben zelfs een beetje faalangst ontwikkeld. Ze besluiten namelijk eindeloos voor de goal van de tegenstander rond te blijven tikken. Niemand die af durft te ronden. Na een tijdje besluit Dick om toch maar op goal te schieten 3-5.

Tot slot nog even de complimenten aan de scheids. Hij heeft de wedstrijd “voortreffelijk” vanaf de middellijn geleid.`Deze belabberd slechte wedstrijd krijgt uiteindelijk 2 uitblinkers: Harold en de Middellijnscheids!
Na het douchen worden wij in de kantine nog verrast door Rijssen. Er staat namelijk al een kratje bier voor ons klaar! Kennelijk is Wijnand wel een héle fijne collega. Terwijl wij de biertjes soldaat maken volgen er zelfs nog een schaal bitterballen en een schoteltje worst en kaas.

Kortom zo slecht als de wedstrijd begon zo gezellig zijn we naar huis gegaan.
Rijssen Vooruit bedankt voor deze gastvrije ontvangst!

Gerard Rensen

Harry Wichink