Beladen duel eindigt in puntendeling

Heeten 45+ 1 - Nieuw Heeten 45+ 1

Deze week moeten we tegen Nieuw Heeten. Wij hebben 2 export Nieuw Heetenaren in ons team zitten. Zij zijn dan altijd extra gemotiveerd om die wedstrijden goed te presteren.
Helaas hebben ze dit iets te ver doorgevoerd, want ze waren beide geblesseerd.
Daarbij kwam voor een andere speler de wedstrijd nog iets te vroeg omdat hij slechts 1 training had kunnen afwerken. Verder bleek dat Erik nog niet alle eieren gevonden had en daarom zondagmorgen nog even ging zoeken. Hiermee was de opstelling snel duidelijk. Voor ons een belangrijke wedstrijd, want wij hebben slechts 1 keer van Nieuw Heeten verloren en zijn niet van plan om dit nog een keer te laten gebeuren!

Zondagmorgen: nog voordat de kantine open was stonden de 2 export Nieuw Heetenaren al voor de deur. Ze zijn dan wel geblesseerd, maar ook dan super gemotiveerd!
Of gewoon stront zenuwachtig en geen oog dicht gedaan vannacht?

Voor de wedstrijd worden er duidelijke afspraken gemaakt over het wisselbeleid en wie er in de dekking gaat spelen.
In tegenstelling tot andere wedstrijden werden we gelijk door Nieuw Heeten onder druk gezet. Dit resulteerde in de eerste 5 minuten in enkele kansen voor Nieuw Heeten, maar gelukkig vonden ze het netje niet.
In de vorige verslagen kon ik alleen over de eerste helft al een heel verhaal schrijven, vandaag valt er echter niet zo veel te melden. Wij kwamen niet echt goed in ons spel, maar de verdediging zat solide in elkaar en er werden geen kansen weggegeven.
De rust werd hierdoor doelpuntloos bereikt.

In de rust waren we het erover eens dat we ons niet moesten laten verleiden om te ver van de goal af te gaan verdedigen.
Met andere woorden we gingen voor de counter en de pot achterin dicht houden.

In de 40e minuut krijgen wij een hele goede kans. Rudi paast de bal op Erwin en Erwin schiet slechts centimeters naast. Dit was de opmaat voor een nog veel fraaiere aktie!
In de 45e minuut krijgen wij op ca. 20 meter van de goal een vrije trap.
Stefan en Hennie besluiten eerst verwarring te zaaien voor zowel zichzelf alsmede alle andere spelers en toeschouwers. Hennie gaat namelijk aan de verkeerde kant naast de bal staan, Stefan doet of hij met links gaat schieten. Na nog wat afleidingsmanouvres stelt Hennie zich voor de goal op en gaat Stefan achter de bal staan.
Hierna ontvouwt zich een verbijsterend mooi scenario!
Stefan geeft de bal laag en hard voor de goal, Hennie komt op exact het juiste moment inlopen en tikt de bal formidabel in het dak van de goal!
Geweldig mooie goal welke ook als zodanig gevierd wordt door de heren.

Het lijkt er dan op dat wij er met de winst vandoor gaan want de verdediging is als een betonnen muur waar Nieuw Heeten niet doorheen komt.
Helaas hadden we nog 1 zwakkere minuut.
De 63e minuut. Balverlies in de voorhoede, een snelle combinatie van Nieuw Heeten en een strak schot in de lange hoek maken er 1-1 van. Na deze gelijkmaker is het eigenlijk gedaan met de wedstrijd. We zijn dus gauw gaan douchen en op naar de kantine.

Zoals meestal met als we tegen Nieuw Heeten spelen werden de tafels snel tegen elkaar geschoven en het bier vloeide rijkelijk!

Gerard Rensen

Harry Wichink