Veteranen Heeten vinden 9 paaseieren en Holten 1

2e paasdag en de veteranen moeten net als veel andere elftallen voetballen! Volgens de Voetbal.nl app staat er op het programma Heeten45+ - Holten 45+2 aanvang 9.30! Dat is al anders dan anders. Normaliter spelen we om 10 uur thuis. Wij hebben nog een postduif naar de wedstrijdsecretaris gestuurd met het verzoek de wedstrijd te verzetten naar 10 uur. Maar de postduif die terug moest komen met het verlossende bericht, is nooit teruggekomen!

Waren ze ergens aan het kleiduiven schieten, zag hij onderweg een tortel... of was Herman Hagen ant stropen, De"turtelmilker"? En dan moesten we ook nog op veld 2 spelen. Als dat maar goed gaat komen, want velen van ons hebben autistische trekjes. Men houdt zich vast aan de eigen vastigheden; poepen voor de wedstrijd, handen omhoog, twee linker sokken, te laat komen, de handschoenen aantrekken als de wedstrijd al gangs is, enz enz, En als dan alles anders is, raken ze snel van slag en dan missen we ook nog “de Leider van de dag” met zijn onnavolgbare wisselbeleid! (daar komen we later een keer op terug).

Holten moest ook wennen aan de aanvangstijd en kwam precies op tijd het veld op voor de aftrap van de eerste helft. Binnen een minuut hadden wij een enorme kans maar Jos kwam net te laat om goed af te ronden! De druk zat er goed op en met goed verzorgd positiespel, kwam Holten er de eerste helft nauwelijks aan te pas. Al duurde het tot de dertiende minuut voordat het eerste paasei werd gevonden. Erik (met een K, Tom) koud in het veld gaat op de solo en vindt het eerste Ei, een eitje! Er worden nog drie eieren gevonden de eerste helft. Stefan, Hennie en Rudi waren de gelukkige vinders. Vanwege commotie wie het verslag zou optekenen (Gerard of ondergetekende) is het niet meer helder hoe ze gevonden werden! Maar het waren vast mooi gevonden eieren! Pal voor rust had Holten nog een klein kansje maar Paul had de “hansen” net op tijd aan en met een (zoals in de app omschreven) Miraculeuze Safe bleef het bij 4 tegen 0 eieren. Goed gemutst en kakelend thee drinken.

Tweede helft hetzelfde beeld. Holten kwam er niet aan te pas. En al gauw vonden Richard en Hennie weer een ei. 6 tegen 0 eieren. Halverwege de tweede helft vond Holten ook eindelijk een Ei! Het was nu 6 eieren tegen 1 “foule” ei. We bleven goed positie spel spelen en speelden Erwin in zo’n positie dat hij ook een ei vond. En dat in zijn seizoensdebuut! En dan zijn er altijd mensen die aan 1 ei niet genoeg hebben. Frans vond aan het eind van de wedstrijd nog twee eieren. Alleen heeft hij er niets aan, deze gaan bij in de Bruidsschat! Als je op voorhand zegt: Holten 2 wordt een lastige irritante wedstrijd, dan kan je achteraf zeggen: Holten 2 een eitje!!

Volgende week een beladen wedstrijd: onze knuffeltegenstander komt op bezoek. En wij hebben dan nog ff wat recht te zetten. De uitwedstrijd is op hun verzoek op een andere dag gespeeld en dan komen ze met het beste 7 tal op de

proppen. Het gevolg was onze eerste nederlaag tegen NW Heeten. DAT gaat niet weer gebeuren. Gelukkig zijn Gerard en Ad zich al weken aan het opladen voor deze kraker, dat de bank al bezet is. Nu nog 7 toppers voor in het veld!!

Ondergetekende

Gerard Rensen