Veteranen met debutant in de basis naar dubbele cijfers

 
Eindelijk was het dan zover. Harry’s seizoensdebuut! Na de afgelastingen van de afgelopen weken was het nu eindelijk zover. 
Zoals je op de foto kunt zien was Harry behoorlijk gespannen voor zijn debuut. Gelukkig pakte hij snel zijn aloude rol in het team weer op en zoals we van hem gewend zijn scoort hij niet, maar was hij weer van onschatbare waarde in de verdediging!
 
Maar Harry was niet de enige verrassing in de opstelling. Aangezien Paul op hoogtestage is moesten we op zoek naar een vervanger. 
Gelukkig hebben wij Rudi, dus hij ging op doel. De eerste helft leek hij door de kou bevangen zo blauw zag hij eruit! Dit bleek slechts zijn keepershirt te zijn, want zoals verderop in het verslag zal blijken was Rudi in topvorm.
 
Nadat het eerste fluitsignaal gegeven was en de bal rolde was het met 5 minuten al raak. Rijssen had een corner welke werd afgeslagen, Gerard krijgt de bal voor zijn voeten, zet het vanaf eigen helft op een lopen en scoort de openingstreffer van 2016. 
 
Daarna krijgt Rijssen binnen de minuut de mogelijkheid om de gelijkmaker te maken. Gelukkig houden de gebroeders Reimert het team in de race. Rudi komt uit, maar wordt gepasseerd, Rijssen wil al gaan juichen, maar Harold haalt nog net de bal van de lijn. Bloedstollend spannend!
 
In de eerste helft is dit wel gelijk het enige gevaarlijke moment van Rijssen. Heeten begint echter lekker warm te lopen. Geholpen door een zeer helder en snel wisselbeleid wist de leider van de dag de juiste mensen steeds op de juiste plek in het veld te krijgen. Hoofdzakelijk door deze geniale zetten ontstonden achtereenvolgens de volgende doelpunten:
  • 8e minuut Eric 2-0: vanuit een onmogelijke hoek toch geheel zelfzuchtig inschieten en scoren.
  • 9e minuut voorzet Harold, Ad raakt de bal volkomen verkeerd en dus scoort hij! 3-0
  • 13e minuut Richard voelt zich opgejaagd door Rijssen, weet niet meer wat hij moet doen, dus schiet hij gauw “met de punte” op doel 4-0
  • 14e minuut Stefan man van weinig woorden en droge goals 5-0
  • 20e minuut Gerard probeert op goal te schieten hetgeen een afzwaaier oplevert. 
 
Gelukkig kan de keeper van Rijssen er nog net bij anders waren we de bal nu nog aan het zoeken. De bal valt daardoor voor de voeten van Richard. Zoals wel vaker denkt Richard niet na en haalt verwoestend uit 6-0.
 
In de 25e minuut besluit Ad om zijn lens even op scherp te stellen, want hij was tot op heden praktisch niet in het spel voorgekomen. Bij zijn eerstvolgende aktie lijkt dit niet echt te hebben gewerkt, want Ad ziet de volledig vrij staande Eric over het hoofd. Gelukkig herstelt hij daarna goed door de tegenstander gelijk weer te storen bij de opbouw en hij scoort de 7-0. Ad heeft de smaak te pakken. Hij scoort in de 27e minuut ook nog even snel de 8-0.
 
Een monsterscore ligt op de loer. Maar eerst was er thee.
 
Na de thee gaan we door waar we gebleven waren. Richard schiet in de 33e minuut hard tegen de keeper aan. Deze laat de bal van zijn lichaam weg stuiteren en Stefan maakt er verder geen woorden aan vuil, hij schuift rustig de 9-0 het lege doel in.
 
Harry heeft zich al die tijd laten gelden in de verdediging. Rijssens nummer 10 is een letterlijk HANDige jongen. Hij lokt hiermee uiteindelijk een vrije trap uit. Uit die vrije trap wordt de bal de goal in gerommeld 9-1.
 
De rest van de 2e helft hebben we minder overwicht dan de 1e helft. We gaan te veel mee in het lage tempo van Rijssen. Ad scoort ondertussen wel even via een rustige schuiver de 10-1.
 
Even later maakt Ad zijn 5e goal van de dag. Dit is een mooie goal. Een “ verleng hakje achter je standbeen langs” goal maak je namelijk niet elke dag zonder geblesseerd te raken! Ad bepaald hiermee de eindstand op 11-1. Ad wordt daarna overmoedig, want hij denkt dat hij nu alles kan, bv ook duikend een kopgoal maken. We zijn de bal nog steeds aan het zoeken!
 
De laatste 10 minuten laten we het een beetje lopen, maar gelukkig hebben wij Rudi! Zoals in het begin van dit verslag al gezegd is Rudi vandaag in topvorm. In de 50e minuut redt hij nadat Rijssen de 2e echte aanval van de dag denkt af te ronden met een goal. In de 55e minuut volgt daarna nog een goede redding van Rudi. Daarmee is even later de wedstrijd ten einde.
 

Conclusies van deze dag:

  • Paul kan zijn hoogte stage gerust verlengen.
  • Rudi blijft nog steeds topscoorder met 11 goals.
  • Ad is aan een inhaalrace begonnen en heeft nu 9 goals.
  • Gerard en Stefan moeten er even een tandje bij doen als ze nog topscoorder willen worden. Ze hebben nu elk 4 goals.
  • De leider van vandaag mag voorlopig blijven.
FaceBook  Twitter

Sponsor

Spelers

Gerard Rensen

Harry Wichink

Ton Wigink

Ad van der Wielen

Hans Petri

Dick Ruiter

Jos Broekman

Paul Reimert

Richard Bessembinder

Stefan Klein Koerkamp

Erwin Hoogeslag

Louis Schoorlemmer

Wijnand Wagemans

Rudi Reimert

Niek Nikamp

Bas Kogelman

Ronald Wichink

Marco Tibben

Patrick Dijkslag
Rinus Hoogeslag
Michel Neppelenbroek

Technische Staf

Tom van Zijl

Johnny Aarnink