Schokeffect na bezoek John of Heeten 45+ presteert beter op kunstgras

Na het bezoek vorige week van good old John is Heeten 45+ behoorlijk aan de beterende hand.

Vorige week had zijn uiterlijke vertoning tot gevolg dat RKSV Rijssen met maar liefst 8-2 werd opgerold. Naar het zich laat aanzien heeft het ook behoorlijk gespookt in de technische staf. En zie, zelfs op vreemde bodem worden nu de punten gepakt.

Tegen het tot nu toe ongeslagen, oppermachtige Markelo werd uit gewonnen met 4-6. Zelfs onze trouwe supporters die normaal nooit uitwedstrijden bezoeken moeten al een stout voorgevoel gehad hebben. Ze stonden er zondag bij te watertanden.(of kwam dat van de regen)

Feit was dat Heeten 45+ goed in zijn fel zat. De keeper stond weer ouderwets te schreeuwen, dat de bal nog in was, ook al was die een halve meter uit. Onze spits bromde weer als vanouds als hij 3 meter moest terug verdedigen en Slinky was weer de opportunist himself met zij passes over 40 meter.(het veld was maar 30 meter Lang) en last but not least als  onze Henny verzuimd om hard naar voren te hollen, dan weet je dat het met Heeten 45+ wel goed zit. In fases werd het al oude tikkie takkie spel weer op het (kunst) gras gelegd.

Volgens Senior of was het nu Lely heeft Rudy een nieuwe melkrobot aangeschaft, zodat hij nu in staat is om ook aan uitwedstrijden deel te nemen. Ook deze wedstrijd leek Rudy weer een glaszuivere hattrick te gaan scoren. De eerste twee goals nam hij voor zijn rekening, maar Frans vond het nodig om roet in het eten te gooien door de 0-3 te scoren.

Na dit sprankelend begin dachten de heren het wel even rustig aan te kunnen doen. Markelo strafte dit met 2 doelpunten genadeloos af. 2-3

Rust.

Na rust kreeg Rudy toch zijn verdiende derde goal. 2-4

Stefano intussen ook warm geworden vond het nodig de aandacht eens op zich te vestigen. Met een prachtig schot in de 38e minuut bracht hij de stand op 2-5. Door een prachtige snoekduik van Dick kreeg Heeten een penalty. Vroeger een eitje voor Stefano. Niet dit keer, met een prachtige aanloop schoot hij de bal tegen de keeper. Daar waar de wedstrijd al lang op slot gegooid had kunnen worden, kwam Markelo door een slippertje in de verdediging terug tot 3-5. Via een schitterende aanval en een assist van Slinky scoort Dick 3-6.

Normaal met nog een minuut te spelen een geruststellende score. De scheids vond het wegens tijdrekken en ……….. nodig om nog een kwartiertje door te laten spelen. Zijn veelzeggende glimlach na afloop sprak boek delen. In die blessuretijd werd het nog 4-6.

Volgende week vrij. Dus supporters kunnen jullie lekker een op adem komen.

Gerard Rensen

Harry Wichink