Een krappe selectie en de hele dag open huis

Vorige week hebben we onze zorgen al geuit over de krappe selectie. En donderdagavond kwam daar, grote schrik, een nieuwe blessure bij want onze Tom blesseerde zijn knie. 

Hoe ernstig het is, is nog ongewis, maar van deze kant van harte beterschap gewenst. De selectie wordt krap. Veel spelers met pijntjes, blessures en ziekte. Dus op het laatste moment nog Dick opgetrommeld. Hopen op nieuwe avonturen met …

Dan de wedstrijd. Met de krappe selectie uit naar Holten, de kampioenen van vorig jaar. Een lastige maar ook vervelende tegenstander. Ze zuigen, provoceren, praten en proberen je continu uit de tent te lokken. En helaas gingen wij met dat spelletje de boot in. In de eerste helft hield Holten een aantal keren open huis achterin maar de kansen waren niet aan onze aanvallers besteed. En kennelijk liep de man of the match van vorige week dusdanig naast zijn schoenen dat wat hij ook maar probeerde, mislukte. Dat was bij Holten niet zo. Na een verkeerde inspeelpass was het  in onze eigen verdediging open huis en werd het 1-0 voor Holten.

De tweede helft ging voort op dezelfde voet. Holten hield weer open huis achterin, maar de afronding bleef achterwege. Veel kansen, geen doelpunten. Onze verdediging zat potdicht met dank aan kilometervreter Ton Wigink. En dan blijkt Holten heer en meester in het tijdrekken en provoceren en onsportief gedrag vertonen. Jammer. Een onnodige nederlaag en een bittere nasmaak. 

Maar, gelukkig is er ’s middags nog een open huis. Namelijk bij Electroworld Wichink. Onder het motto “wij kunnen vanmiddag gratis tanken” hebben wij met veel enthousiasme het open huis / 30 jarig jubileum opgeluisterd. Mooie zaak geworden! Complimenten voor Harry en Agnes! Het was gezellig! Ons team had een kleine attentie voor onze sponsor met wat oude foto’s en “Ook al is het nu Electroworld Wichink Heeten, wij veteranen zullen de oude zaak niet vergeten”. Zie de bijgevoegde foto’s. 

Was het nu een saaie ochtend? Welnee, er waren voldoende gespreksonderwerpen die van vakkundig commentaar werden voorzien. Of het nu ging over het vluchtelingen probleem, de prijs van push-up-beha’s, precariorechten, een natte herfst of een droge herfst, wij kunnen overal over meepraten. 

Eigenlijk hebben wij alle problemen in de wereld teruggebracht tot voorbeelden met twee koeien. 

Een krappe selectie van deze voorbeelden:

Socialisme: je hebt twee koeien, je leent heel veel geld, koopt nog een koe en geeft die aan je buurman.

Communisme: je hebt twee koeien, de regering pakt ze beide af en je krijgt er een klein beetje melk voor terug.

Bureaucratie: je hebt twee koeien, de regering pakt ze beide af, schiet er één dood, melkt de andere en gooit de melk weg.

Vakbond: je hebt twee koeien en je gaat staken want je wilt er drie.

Kapitalisme: je hebt twee koeien, wisselt er één voor een stier, kweekt een kudde, verkoopt die en gaat dan rentenieren.

Amerikaans kapitalisme: je hebt twee koeien, verkoopt er één, laat de ander melk geven voor vier en bent dan verbaasd dat de koe er dood bij neervalt.

Italië: je hebt twee koeien, je zoekt ze maar weet niet waar ze zijn en gaat dan maar spaghetti eten bij di mamma.

België: je hebt twee koeien, je trouwt met die ene koe die dezelfde taal spreekt.

Een krappe selectie en dan zoveel wijsheid bezitten. Het is een voorrecht daar deel van uit te mogen maken. Wie wil er nou niet bij de veteranen?

 
FaceBook  Twitter

Sponsor

Spelers

Gerard Rensen

Harry Wichink

Ton Wigink

Ad van der Wielen

Hans Petri

Dick Ruiter

Jos Broekman

Paul Reimert

Richard Bessembinder

Stefan Klein Koerkamp

Erwin Hoogeslag

Louis Schoorlemmer

Wijnand Wagemans

Rudi Reimert

Niek Nikamp

Bas Kogelman

Ronald Wichink

Marco Tibben

Patrick Dijkslag
Rinus Hoogeslag
Michel Neppelenbroek

Technische Staf

Tom van Zijl

Johnny Aarnink