Als de nood het hoogst is…

Het is stilletjes in de auto op weg naar Juventa in Wierden; vandaag maar zeven man fit en/of beschikbaar dus dat wordt nog een slijtageslag. Geen wissels, de tactiek is dan ook defensief en we zullen terughoudend beginnen.

Bij het betreden van het veld komt er zowaar een bleek zonnetje doorheen en al iets minder somber gestemd komen de veteranen na het eerste fluitsignaal energiek uit de startblokken. Wierden begint met pressievoetbal doch Heeten houdt prima stand, de achterste linie met de onverdroten zwoegende Harold en de immer kopsterke Jos staat z’n mannetje en sluitpost Paul is vandaag goed op dreef. Zonder wissels moeten de krachten goed verdeeld worden dus de bal gaat netjes rond om een gaatje te vinden.

Langs de lijn is er plotseling wat consternatie: Erik komt aangefietst en blijkt onder zijn strakke wielrentenue ook nog groen-wit te dragen. Na de vorige week probleemloos uitgereden 200 km MTB is zo’n stukje fietsen naar Wierden een peuleschil, je bent dan net lekker warm. Er gaat een zucht van verlichting door het veld, nu is de redding nabij en het lijkt wel alsof de zes veldspelers vleugels krijgen. Met een wissel van wereldklasse achter de hand kan het tempo direct omhoog en wordt Wierden naar achteren gedrukt. Stefan komt mooi op, speelt Rudi in de voet, die behoudt het overzicht, kiest niet voor de verwoestende uithaal maar voor een bekeken balletje op Ad die de bal zo naar binnen tikt. Nul-één en nu moet Wierden natuurlijk wel. Het spel golft op en neer, Heeten houdt controle en met een bevredigende ruststand is het tijd voor een bakkie thee.

In de kleedkamer geeft Hans uitleg over de speelwijze van Willem van Hanegem en wat dat zou kunnen betekenen voor Heeten 45+. Iedereen is diep onder de indruk.

Na de rust krijgt Erik alle ruimte om zijn topconditie te etaleren, de andere veldspelers laten hem maar wat graag lopen. Heeten zet aan, er zijn vele kansen en uiteindelijk schiet Erik de bal met links fraai diagonaal in de verre hoek – de keeper van Wierden kan niet anders dan applaudisseren.

Nu volgt een fase waarin Heeten op zoek gaat naar de derde goal en dus melden zich steeds meer mensen voorin om dat puntje te drukken. De afloop is voorspelbaar, Wierden krijgt hiermee wat meer ruimte en weet een counter effectief te benutten: 1-2. Dat schokje was voldoende om het hoofd er weer goed bij te houden en de wedstrijd te controleren. Beheerst spelend wordt geen meter meer prijs gegeven en met drie punten in de tas gaat Heeten, onder het goedkeurend oog van leider John, voldaan het veld af.

FaceBook  Twitter

Sponsor

Spelers

Gerard Rensen
Harry Wichink
Ad vd Wielen
Hans Petri
Dick Ruiter
Jos Broekman
Stefan Klein Koerkamp
Wijnand Wagenmans
Rudi Reimert
Mark Witteveen

Technische Staf

Tom van Zijl

Johnny Aarnink