And the party goes on!

Nadat de volledige selectie op zaterdagavond stevig feest had gevierd moest er toch op zondagmorgen gevoetbald worden.

Het was een gezellig feestje. Zo gezellig zelfs dat Heeten aftrapt nog voordat Paul in de goal staat! Ze zagen hem even niet, maar gelukkig hoorde men hem wel heel snel!

De bal werd dus maar even rustig rond gespeeld waarbij Ruurlo sportief even bleef wachten alvorens druk op de bal te zetten. Na enkele minuten begon de wedstrijd dan toch. Dick, die als laatste man was opgesteld, besloot al snel om mee te gaan naar voren. Hij kreeg de kans om te schieten, de keeper had de bal niet klem, maar gelukkig had Jos het laatste biertje laten staan en was daardoor alert genoeg om de 0-1 binnen te tikken.

Helaas is nog niet iedereen zo wakker, want bij een volgende aanval staan wij verdedigend niet goed en is het al weer 1-1. Dit slechte verdedigen herhalen we nog een aantal keren, gelukkig zonder verdere schade. Voor de wedstrijd had de leider aangegeven dat Dick achterin moest beginnen en Richard op het middenveld. Tot slot zou Niek dan in de spits spelen en daarmee de centrale as complementeren. Zoals het de veteranen betaamt wordt hier niet naar geluisterd. Sterker nog in het veld wordt alles om gezet! Richard achterin, Niek op het middenveld en Dick naar de spits. Dat blijkt een goede zet, want het gaat zowaar iets minder slecht lopen. De honderden jaren ervaring binnen de lijnen betaalt zich dus toch nog een
keer uit!

Vandaag deed Ad ook mee. Hij begint langs de kant en krijgt bij zijn wissel 1 opdracht mee. Gewoon scoren! Gelijk na zijn wissel is hij kansrijk, maar we moeten nog even geduld hebben alvorens we een streepje achter zijn naam kunnen zetten. Bij een aanval lijkt het erop dat de pass van Dick niet op maat is, gelukkig is Ad fit en snel! Hij stift de bal mooi over de keeper 1-2 en een streepje achter zijn naam. Lang kunnen wij niet van de voorsprong genieten. Wijnand maakt ongelukkig hands. De vrije trap die volgt wordt benut door Ruurlo en het is weer 2-2. Inmiddels is Richard helemaal in zijn element in zijn vrije rol van achteruit. Hij stoomt mee naar voren, krijgt de bal goed ingespeeld van Hans en Richard zoekt netjes de hoek. 2-3 is gelijk de rust stand.

In de rust zijn wij het erover eens dat we de verdediging goed moeten organiseren en als dat gebeurt moeten wij hier kunnen winnen. Dus waarom haalt de leider gelijk na rust de enige echte verdediger naar de kant? Gelukkig voor de leider is Jos vandaag ook in verdedigend opzicht alert. Niek heeft vandaag zijn dag niet helemaal; hij krijgt en creëert meerdere kansen, maar hij moet nog steeds wennen aan de kleinere goals! In de verdediging gaat het plotseling weer even gigantisch mis als de bal zo in de voeten van Ruurlo wordt gespeeld. Met moeite kunnen Wijnand en Paal het doel leeg houden. Het wordt nu een spel van spitsen en verdedigers. Het middenveld wordt volledig overgeslagen. Dat moet ook wel want er staat helemaal niemand meer. Richard doet onderwijl waar hij goed in is, namelijk meters maken. Van verdediging naar de spits en net zo hard weer terug. Wij hebben de betere aanvallen, maar toch lijkt het erop dat Ruurlo zo een keer gaat scoren doordat wij soms blijven strooien met slechte passes. Dick komt nog helemaal vrij voor de keeper te staan. De keeper blijft echter goed naar de bal kijken en laat zich niet poorten! Eindelijk valt dan toch de 2-4 doordat Niek toch nog een keer de vrije hoek vindt.

Geen goede wedstrijd, maar waarschijnlijk weten de meesten na het feest van de vorige avond niet eens meer dat ze tegen Ruurlo hebben gespeeld!

Gerard Rensen

Harry Wichink