Veteranen gaan weer voor een 11-tal

Ook de leider van de veteranen leert nog steeds bij. Deze week houdt hij ook vóór de wedstrijd een uitgebreide speech en dat betaalt zich gelijk uit!

Almelo mag aftrappen, maar al na 8 seconden onderschept de vandaag sterk spelende Hans de bal en hij versnelt naar de achterlijn, geeft voor en Niek scoort 1-0.

De kansen blijven zich aaneen rijgen maar het duurt geruime tijd voordat Dick (met links!) de 2-0 binnen werkt. Daarna maken we ook al snel de 3-0. Helaas wordt er vervolgens in de voorhoede slecht ingespeeld, staat het middenveld niet goed opgesteld en maakt De Zweef netjes de 3-1. Vanuit de aller achterste positie wordt onmiskenbaar duidelijk vocaal aangegeven dat we vandaag toch echt de 0 hadden kunnen en moeten houden! Kennelijk werkt dit toch inspirerend, want er volgt gelijk een goede combinatie en een goal 4-1. En zo blijft het tot de rust.

In de rust bespreken we dat als we zo door blijven spelen wij vandaag een ruime zege moeten kunnen behalen.

In de 2e helft buiten wij een overtal situatie goed uit. De assist van onze atractatieman op Niek is goed en de 5-1 staat in de Iphone van de leider. De spits van De Zweef stuurt vervolgens fraai 2 man het bos in, maar Paul is alert en voorkomt een 2e tegengoal. De volgende aanval is een brede bal op Dick, hij kaatst vanaf de zijkant en de atractatieman scoort de 6-1.

De volgende goal is weer mooi uitgespeeld en Dick zoekt rustig de hoek 7-1. Even later mag de atractatieman vrij op de keeper af gaan en hij faalt niet. 8-1. Daarna geeft de atractatieman een 100% kans aan Dick, maar die kan de druk niet aan en geeft de keeper de kans om te redden. Aansluitend spelen wij elkaar goed vrij en Harold schiet vanuit een onmogelijke hoek raak 9-1. Het publiek scandeert al geruime tijd 10, 10, 10 maar die wil vooralsnog niet vallen.
Stefan probeert ook zijn goaltje mee te pikken, gelukkig let Niek goed op, want een schot op goal kon je die bal niet noemen! Door ingrijpen van Niek wordt het echter wel 10-1. Ter afsluiting van deze wedstrijd maakt Dick nog de 11-1.

Gerard Rensen

Harry Wichink