Teamfoto geeft veteranen vleugels!

De Plus fotoactie werd door de leider van de veteranen aangegrepen om gelijk de teamfoto te maken.
Nu kunnen we concluderen dat deze teamactiviteit de spelers geen vleugels heeft gegeven, maar daarover hieronder meer.

Zondagmorgen en wij moeten tegen Holten 45+ 3 spelen.
Nadat de leider in de kleedkamer de opstelling bekend heeft gemaakt houd hij verder de speech kort.
Erg kort, want hij zegt eigenlijk niks over de wedstrijd.
Met zoveel ervaring in de kleedkamer is dat niet nodig (denkt hij!) en de spelers denken dat ook. Helaas blijkt in de eerste helft dat dit een misrekening is.
Wat een trage bende! Langs de lijn vallen wij bijna in slaap. We zijn nog wel wakker genoeg om in de 6e minuut te zien dat er toch iets beweging binnen de lijnen is.
Niek speelt Hans in, deze kaatst goed en Niek lobt de bal met links fraai over de keeper 0-1.
Helaas is men hierdoor niet wakker geworden, want binnen 30 seconden staat het al weer 1-1. Binnen de lijnen was men namelijk wel in slaap gevallen!
In de eerste helft zijn er nog 2 momenten om te vermelden. Wijnand geeft een slechte pass op Dick, maar gelukkig loopt Louis daar en hij maakt met een mooie droge schuiver de 1-2.
Het lijkt er even op dat we met een voorsprong aan de thee gaan beginnen. Helaas! 2 minuten later kan Holten bij een corner ongestoord inkoppen en is het weer 2-2.
Er wordt dan al enige tijd volop gemopperd over de laag staande zon, maar daar ligt het niet aan. Iedereen is gewoon zo traag als dikke stront door een trechter.
Kort voor rust hebben we nog geluk dat Paul nog een redding met de teen van de schoen kan verrichten anders hadden we met een achterstand aan de thee moeten beginnen.

In de rust besluit de leider om geen donderspeech te geven, maar om duidelijk aan te geven wat er mis gaat. Tevens wordt de te hanteren tactiek besproken. Aangezien wij dit buiten in het zonnetje doen ziet de leider van Holten zijn kans schoon. Hij komt er op enige afstand bij staan en luistert lekker mee, dus daar gaat onze verrassing.

We beginnen de 2e helft niet veel beter dan de 1e helft. Nog steeds te langzaam, we staan niet in positie en geven slechte passes.
Wat we gelijk wel goed doen is Holten meer te laten komen waardoor er meer ruimte komt voor onze spitsen en middenvelders (de 1e helft kon Holten lekker met de kont tegen de goal hangen). Dan volgt ook de ommekeer. Dick pikt de bal op het middenveld op en omdat Holten ver voor de goal speelt ligt er nu ruimte. Dick versnelt langs de laatste man en maakt fraai de 2-3. 5 minuten later nadat we een corner van Holten goed afslaan, volgt er een mooie counter en een fraai stukje combinatie voetbal. Stefan speelt breed op Dick. Deze legt de bal klaar en Louis maakt het af 2-4.De babbels beginnen nu ook weer terug te komen, want wisselspelers Niek en Richard zeggen “Wij hebben ze moe gespeeld en daar heeft de rest nu gemak van”. De leider hield zich op dat moment maar even wijselijk stil. Bij een volgende counter wordt Stefan zelfs overmoedig en schiet de bal vast en hoog in de boom. Na zijn praatjes langs de lijn wil Niek in het veld ook nog wat laten zien, maar helaas schiet hij een 2e bal bij in de boom! 

Wij blijven echter gevaarlijk en dit resulteert in de 2-5 door Dick. Tot slot scoort ook Richard nog de 2-6. 
Richard wil graag dat ik erbij dat dit een goal “uit het boekje” was. Dus dat heb ik bij deze gedaan.


 
 
FaceBook  Twitter

Sponsor

Spelers

Gerard Rensen

Harry Wichink

Ton Wigink

Ad van der Wielen

Hans Petri

Dick Ruiter

Jos Broekman

Paul Reimert

Richard Bessembinder

Stefan Klein Koerkamp

Harold Reimert

Erwin Hoogeslag

Louis Schoorlemmer

Wijnand Wagemans

Rudi Reimert

NIek Nikamp

Bas Kogelman

Ronald Wichink

Marco Tibben

Erik Slinkman

Remco Hutten

John Schoorlemmer

Technische Staf

Tom van Zijl

Johnny Aarnink