Heeten 2 kroont zich tot “Herbstmeister” in beladen derby

Waar de kleuren Rood en Geel normaal gesproken bij enkele spelers het hart in positieve zin sneller laat kloppen was dat deze zondag niet het geval. 

De derby met aartsrivaal ROHDA Raalte stond op het programma! Heeten verdedigd de koppositie; ROHDA bivakkeert in de middenmoot van de klasse. De vorige confrontatie trok Heeten met 5-2 aan het langste eind. Deze beladen derby draagt extra franje doordat een mogelijke overwinning de titel “Herbstmeister” op zou leveren. Die wetenschap in combinatie met de aantrekkelijke begintijdstip van half 12 deed vermoeden dat er een schone voetbalzondag in petto lag.

Het daadwerkelijk aanwezig zijn van een verslag doet de uitslag al vermoeden. Heeten voerde meteen na de aftrap de druk op en zette ROHDA met vlot combinatievoetbal met de rug tegen de muur. Zoals de Oud-Chinese voetbalwet gaat (vrij vertaald, mijn Mandarijn is de laatste tijd een beetje verwaterd) “Als je genoeg kansen mist dan valt het doelpunt aan de andere kant” en zo geschiedde. Een soepele counter van ROHDA werd via een fraai boogballetje voorgegeven waarna de opkomende middenvelder vrij kon inkoppen 1-0. De achterstand deed echter niets af aan de strijdlust en de intentie om te voetballen van Heeten. Het duurde dan ook niet lang voordat Chiel – Bloemkool – van Dartel, zijn verantwoordelijkheid nam en zijn taak als scorende spits op zich vervulde. Hij toucheerde de bal vakkundig met buitenkant rechts vanaf randje 16 en krulde hem om de keeper heen. 1-1, dit was ook de ruststand.

De 2e helft werd overdonderend begonnen. Binnen enkele minuten dekte Hugo fraai door en zette zo Chiel – ik zou drie keer scoren – van Dartel in de gelegenheid om zijn 2e en de broodnodige 2-1 aan te tekenen. Een klein fragment en een nachtmerrie voor de keeper van ROHDA later stond het alweer 3-1 voor de Groen-Witten. Chiel   legde de bal rond de 16 vakkundig terug voor kapitein Soessafaria, Wouter – Netjes op tijd – Reimert had echter andere plannen. Wouter onderschepte de bal koos keurig een hoekje uit en schoot de bal tussen de handen van de blunderende keeper door. 3-1. Heeten zat op rozen en had zelfs enkele grote mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. “Kat in het bakkie” zouden kenners gezegd hebben, ware het niet dat ROHDA andere plannen had. In een heus slotoffensief probeerden ze door middel van alle mogelijk tactieken en technieken om Heeten van slag te brengen. Deze gaf op 1 extra tegendoelpunt na geen krimp. Op een paar billenknijpende laatste minuten (kunnen minuten billenknijpen?) na had Heeten een terechte 3-2 overwinning geboekt en heeft zich gedurende dit proces gekroond tot winterkampioen.

De volgende wedstrijd staat gepland voor 8-februari, de ware voetballiefhebber zal met de neus in de boter belanden. De topper Heeten – Dedemsvaart zal om 10:30 aanvangen.

FaceBook  Twitter

Sponsor

Selectie

Kevin Brinkhof
Chiel van Dartel
Rick Kemper
Rick Evers
Korijn Schrijver
Quinten Rensen
Wouter Reimert
Bjorn Lokate
Jelmar Tepperik
Ivan Nijboer
Niek Brinkhof
Max Kloosterman
Sander Evers
Arnoud Loohuis
Jasper Bril
Jesper Rensen
Jacob Salden
Chris Groot Koerkamp
Daan Wigink
Arthon Jansen
Jasper van Loevezijn
Arno Hendriks
Chiel Ruiter
Thijs Ruiter
Wouter Salden
Kell Lokate
Thijs Tutert
Mart Tuitert
Bjorn Brouwer
Sem Hulman
Shannon Nijhoff
Colin Venema
Ruben Salden

Technische Staf

Gerard Rensen
Jochem Tepperik