Helios weer spelbreker feestje Heeten 2

De Topper uit de 3e klasse  staat vandaag op het programma. Winnaar van deze wedstrijd mag zich bekronen tot periodekampioen. Iedereen had de avond ervoor rekening gehouden met de wedstrijd en alle koppies zagen er fris en fruitig uit.

Met een klein beetje spanning in de beentje werd er begonnen aan de warming-up. Ook Grandel werd lekker ingeschoten door de vlaggenist en was scherp en klaar voor de wedstrijd. Wat kon er misgaan zou je denken. Dat was nog redelijk veel bleek al snel in de wedstrijd. Helios zet er fel op en Heeten kwam niet aan voetballen. Dit kwam ook mede door de onnauwkeurigheid van de inspeel pass. Eigenlijk was de eerste helft éénrichtings verkeer en het was ook te denken aan Grandel dat het 0-0 stond met rust. Lekker scherp Grandel!!!!!

0-0 was een goede tussenstand en aangezien Helios al een aantal keren had gewisseld was het nu aan Heeten om druk te gaan zetten en proberen het spel te maken. Chiel kwam voor de geblesseerde Sem. Vlak na rust kwamen Kilojoule en Hugo in het veld voor Robinho en Twanus. Dit resulteerde in rust in het team. Heeten kwam aan het voetballen en er waren zowaar een aantal kansen. Beste kans was voor Chiel, maar zijn schot belandde op de lat. Soussafaria kon de rebound net niet onder controle krijgen. Gaandeweg de 2de helft was het toch weer Helios die het spel naar zich toe trok en ook weer een aantal beste kansen kreeg. Ze kregen de bal echter niet achter Grandel. Zoals de voetbalwet dan geldt, schoort de andere partij. Zo ook vandaag. Een vrije trap vanaf rechts werd ingedraaid door Wouter. Hij en Zlatan voelden elkaar naadloos aan en het was dan ook Zlatan die de bal bij de eerste paal het laatste zetje gaf. De bevrijdende 1-0 en dat 10 minuten voor tijd. Wat kon er misgaan zou je denken. Ook wederom heel veel. Door het enthousiasme van het team kwam Helios aan een hoekschop. Deze werd een aantal malen niet goed weggewerkt en kwam voor de voeten van een Helios speler en hij knalde de bal onhoudbaar achter de nog steeds scherpe Grandel. Deze goal gaf Helios moed, maar er was nog niets aan de hand, want met nog 7 minuten op de klok moest dit binnengesleept kunnen worden. Roy werd gewisseld voor Beugelsdijk. En toen gebeurde het toch. Een knullige vrije trap aan de rechterzijde werd indraaiend ingebracht en getoucheerd door een aanvaller en de bal zat erin. Euforie bij Helios en deceptie bij Heeten. Kilojoule dacht er het zijne van en ging de net ingekomen speler van Helios irriteren.  Deze vond dat niet zo lief en beukte Kilojoule bijna over de boarding. De resulteerde in rood voor Helios en geel voor Heeten.

Heeten drong nog een paar keer aan, maar het mocht niet baten. Helios sleepte de 1ste periode binnen en gezien het spelbeeld was dit ook niet onverdiend. Komende week thuis tegen Dalfsen om 10.30 uur. Gewoon weer de zaak oppakken en strijden voor het grote doel.

Opstelling Heeten: Mart Grandel, Luuk Maaskant, Hulk Kemper, Twanus van Dartel (55 Hugo Hogeboom), Roy Beerens (80 Tom Beugelsdijk), Robinho Dijkman (55 Kilojoule Wigink), Marco Soussafaria, Wouter was op tijd Reimert, Sem van Dartel (45 Chiel van Dartel),  Zlatan Kortenhorst, Quintin Owusu Abeyie

Matthijs Willemsen
Jochem Tepperik