SV Heeten 2 – Marienheem 2: it’s all-in the game

De druilerige zondag begon al in alle vroegte, “Veel te vroeg” aldus Juul – ik zat boven – Wigink en Korijn – ik neem de telefoon niet op – Schrijver. Deze mening onderschreven de heren door het feit dat ze wakker gebeld moesten worden; hun bed inruilende voor de bank.

De derby SV Heeten 2 -  Marienheem 2 is een affiche dat de laatste jaren niet meer in competitieverband was gespeeld, daarom werd de deskundige kennis van Koen – ik ben te – Koopman ingeroepen. Deze man had in het verleden, met wisselend succes, al de degens gekruist met deze opponent en was gretig deze kennis te delen. 

De wedstrijd begon met het allereerste fluitsignaal. Heeten probeerde combinerend de muur van Marienheem te beslechten, maar het normaal soepele ogend positiespel deed stroperig aan. Helaas moest Gijs – ik ben geen wedstrijdbespreking nodig – Kortenhorst al snel het veld ruimen door een spierblessure, hij werd gewisseld door Korijn – is het al zo laat – Schrijver.  Heeten creëerde maar sporadische kansen terwijl Marienheem er bij vlagen gevaarlijk uitkwam. Een dood spel moment brak de wedstrijd open. Twan –Gio – van Dartel wekte de illusie de bal hoog in de 16 te gooien. Ondertussen had hij een snood plan bedacht dat hij ook tot in de perfectie tot uitvoer bracht. Met zijn gouden linkerbeen lepelde hij de bal met een schitterende boog in de verre kruising; de keeper, zijn tegenstanders, zijn medespelers en zichzelf verbaasd achterlatend: 1-0. Al snel werd er gedacht aan de score uitbreiden om zo toch lekker aan het doelsaldo te denken, niets was echter minder waar. Een (tegen)aanval over een aantal schijven eindigde bij de vrijstaande Marienheemse rechtsbuiten die de bal hard en diagonaal binnenschoof. 1-1 tijd om te rusten.

Met goede moed en frisse zin werd de 2e helft weer begonnen: Deze wedstrijd moest gewonnen worden! Trainert Kist trachtte met een tweetal wissels het duel in zijn voordeel te beslechten: Tom Slots en Roy Wichers Schreur maakten plaats voor Wouter Reimert en kilojoule Wigink. Het enthousiasme waar de tweede helft mee begon  kreeg echter al snel een knauw. Een stevig, stuiterend schot van een middenvelder van Marienheem kon door Mart - Grandel – Linthorst niet klem gepakt worden. De 14 meter lange Marienheemse spits reageerde attent en werkte de bal binnen: SV Heeten – Marienheem  1-2. Deze achterstand leek Heeten wakker te schudden: het combinatiespel werd steeds soepeler en de buitenspelers werden steeds dreigender. Invaller kiljoule Wigink wist met een paar uitstekende verdedigende acties zichzelf en zijn team te behoeden van extra kwaad. Een aanval door het centrum werd door Sem – Vitesse – van Dartel breed gelegd op de vrijstaande Marco –verwoestend afstandsschot - Soessafaria. Deze wilde deze buitenkans met gevoel in de hoek plaatsen ware het niet dat hij genadeloos van achter werd neergetrapt. De uitstekend fluitende scheidsrechter twijfelde geen moment en wees resoluut een penalty toe. Dit was natuurlijk een koud kunstje voor specialist Rick – je was toch spits – Kemper: 2-2 met nog enkele minuten te gaan. De Groen-Witten roken bloed en probeerden als jachtluipaarden op een gewonde impala alsnog de overwinning binnen te slepen. En zo geschiedde: Koen – Arjen – Koopman zette aan voor een rush van Robben achtige proporties. Met dit verschil dat Koen wel het overzicht hield en zo, de uitstekend invallende, Wouter – Pinchhitter – Reimert de uitgelezen kan voor de 3-2 bezorgde. Koel als hij is mikte Wouter deze bal via de keeper in de kruising van het doel! Het meervoud van verslag is verslagen, en dat is Marienheem.

Zo kreeg de druilerige wedstrijd op deze druilerige zondag toch een memorabel karakter. Feit blijft dat Heeten de gelukkigste geweest is tegen laagvlieger Marienheem en dat ze om deze succesreeks voort te zetten ze wel uit een ander vaatje moeten gaan tappen. Helemaal omdat het vaatje van zondagmiddag met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid leeg is. Door de overwinning van Heeten staan ze nog steeds aan kop met 1 punt voorsprong op hun naaste belagers.

FaceBook  Twitter

Sponsor

Selectie

Kevin Brinkhof
Chiel van Dartel
Rick Kemper
Rick Evers
Korijn Schrijver
Quinten Rensen
Wouter Reimert
Bjorn Lokate
Jelmar Tepperik
Ivan Nijboer
Niek Brinkhof
Max Kloosterman
Sander Evers
Arnoud Loohuis
Jasper Bril
Jesper Rensen
Jacob Salden
Chris Groot Koerkamp
Daan Wigink
Arthon Jansen
Jasper van Loevezijn
Arno Hendriks
Chiel Ruiter
Thijs Ruiter
Wouter Salden
Kell Lokate
Thijs Tutert
Mart Tuitert
Bjorn Brouwer
Sem Hulman
Shannon Nijhoff
Colin Venema
Ruben Salden

Technische Staf

Gerard Rensen
Jochem Tepperik