SV Dedemsvaart - Heeten 2: Ponnywekke of niet, geen tranen van verdriet

Het was dan eindelijk zo ver, de ponnyweek waar iedereen het hele jaar naar uit kijkt was dan eindelijk aangebroken. Een week waarin het woord “strijden” meerdere malen als instrument wordt gebruikt als men in de middaguren weer naar de tent slentert. Ook dit weekend moest er gestreden worden, maar niet om naar de tent te gaan. Er moest, bij een van de mede kandidaten om de titel, 3 punten worden gepakt.

Voorafgaande aan de wedstrijd was bekend dat er vanuit het 1e beroep werd gedaan op de kwaliteiten die Marco Soussafaria als voetballer heeft. Met pijn in onze hart hebben we hem los moeten laten voor 1 keer. Toch kregen we er een ster voor terug, genaamd Mattie. Ook sterren vallen wel eens, dus we moesten afwachten of hij het gemis van Soussafaria wel in kon vullen.

Niet alleen de kwaliteiten van Marco Soussafaria werden gemist. Ook de verantwoordelijkheden van een echte aanvoerder moesten worden ingevuld. Trainert zou Trainert niet zijn als hij daar een oplossing voor wist. Lippie Grandel was de aangewezen man om deze lastige en zeer respectvolle taak te vervullen. Met Lippie als aanvoerder waren we dan eindelijk klaar om af te reizen naar het ooo zoooo verre Dedemsvaart.

Het was een wedstrijd wat fanatiek gelijk op ging. Een leuke wedstrijd om naar te kijken, dat is natuurlijk het gevolg van dat beide ploegen het spelletje voetbal goed verstaan. Toch was het Dedemsvaart wat de openingstreffer maakte. Met goed positiespel wisten de mannen in oranje shirts de groenwitten te passeren 1-0. Het was een domper, maar we lieten dit niet zo maar gebeuren. Het voorbeeld van de tent werd nog even over het veld geschreeuwd; “Je gaat toch ook niet om 12uur naar huis als je slecht bent of wel, strijden tot het eind zullen we!!”

Quintin Owusu Ebeyi stond verstijft op het veld, maar je kon duidelijk zien dat hij begreep hoe er moest worden gevoetbald. Hij maakte ze gek. Naar binnen, naar buiten en daar ging hij. Op snelheid passeerde hij een van de verdedigers alsof deze beste man bier aan het tappen was. Aaide de bal over de verdediging heen waar Korri Kolder scherp stond om hem vervolgens over de keeper heen te stiften. Deze prachtige goal zorgde ervoor dat het weer een gelijke stand was. Kort daarna werd Dedemsvaart gevaarlijk. Een voorzet vanaf de rechterkant werd weggewerkt door Sergeant Maas die stijf achterover viel van de pijn. Met een dikke bult op zijn motorkap moest hij het veld verlaten.

Na de rust was het spelbeeld niet anders. Het stond gelijk maar Dedemsvaart rook de 3 punten met de minuut dat ze dichterbij de goal van Heeten kwamen. Na een aantal zeer gevaarlijke counters te hebben overleefd dachten Mattie en Rikkert het eens om te gooien.  Een voorzet vanaf links werd opgeeist door de eerder genoemde ster Mattie. Met vage honkbal gebaren werd er gecommuniceerd met Rikkert die deze rare manier van communiceren aanzienlijk eerder toegepast heeft. Hij rent als een gek naar de eerste paal waar het balletje op perfecte wijze tegen zijn schoen kwam. Het staat 1-2.

Na nog een aantal zeer gevaarlijke pogingen van Dedemsvaart om er toch nog een gelijkspel uit te halen te hebben overleeft gingen de groenwitten in de polonaise weer de kleedkamer in.

Eenmaal in de kleedkamer beland werd de sfeer erg grimmig. Sergeant Maas heeft een hersenschudding opgelopen waardoor we hem niet zullen zien in de tent deze middag. We wensen onze Sergeant veel sterkte toe en hopen dat je snel weer de tank kunt besturen!

De nummer 1 positie is overgenomen. Een positie wat we niet willen kwijt raken, en al helemaal niet vanwege puntverlies tegen de OranjeZwarten afkomstig uit M’heem. 10:30u thuis, Be There !!

Opstelling Heeten:Lippie Grandel ©, Kevin Hofland, Rikkert Camping, Roy Beerens(30.Wouter was op tijd Reimert), Tom Beugelsdijk, Robinho Dijkman (57.Kilojoule Wichink), Mattie Willems, Twanus van Dartel, Quintin Owusu Abeyi, Sam van Dartel, Korri Kolder.

Korijn Schrijver
Wouter Reimert