Tenues voor Afrika

Bij SV Heeten werken we met voetbalkleding welke we elke vier jaar vervangen. De reden daarvan is dat we graag willen dat onze leden er uitstekend bij lopen wanneer ze de vereniniging vertegenwoordigen. Leden betalen dan ook een kleine bijdrage per maand en krijgen daarvoor een uitstekend tenue.
Na vier jaar lopen de sponsorcontracten af en neemt het risico op defecten aan de kleding (met name het shirt) toe. De sokken en broekjes vervangen we wel doorlopend. Al met al de reden om na vier jaar een nieuw tenue beschikbaar te stellen aan onze leden. Toch voelt het zonde om de oude shirts, welke soms best goed zijn (vooral van minder gebruikte shirts) weg te gooien.

We hebben daarop contact gezocht met de stichting Filipijnen, maar ook met de familie Mensink welke veel werk verricht in Afrika. Onderstaand bericht ontvingen we van Wim Mensik. Dank daarvoor en fijn te zien dat de shirts goed terecht komen.

BERICHT WIM:
Zie hierbij wat foto's van een voetbalteam van het  African College of Commerce and Technology in Kabale, een instituut met 3 studierichtingen: Business Courses; Vocational Courses en Technical Courses. Wij sponsoren Innocent die op dit Institute de technical course Electrical Engineering volgt. Innocent is de zoon van Wilbert, die van 1999 tot 2002 als tuinman bij ons in Kampala gewerkt heeft.

In de bijlage zit een foto van een voetbalteam van een andere school, Kigezi Institute of Business and Vocational Studies, waar Gerald studeert. Het is zijn eerste jaar in Electrical Installation. Het is een kleine private school, dus weinig ondersteuning van de overheid. Naast Electrical Installation hebben ze nog de richtingen tailoring (naailessen e.d.), carpentry (timmeren), Motor Vehicles, Plumbing (loodgieter), en Building & Construction (onder meer metselen). Gerald is de zoon van William die ook bij ons in Kampala gewerkt heeft.

De voetbaltenues zijn al jaren geleden aan ons gegeven, 6 of 7 tassen vol. Elke keer dat wij naar Uganda gaan proberen we een paar tassen vol mee te nemen. Zo hebben we bijna alle tassen met voetbaltenues al in Uganda of Rwanda afgeven kunnen. De studenten daar zijn er erg blij mee.

Bedankt, ook namens al die jongeren in Afrika.