Heeten JO19-1 blijft ongeslagen in belangrijkste wedstrijd van het seizoen

De wedstrijd van het seizoen. Hier moest het gebeuren. In ieder geval niet verliezen was de belangrijkste boodschap. Heeten leek vanaf de bespreking erg gefocust te zijn en er zin in te hebben. Het was mooi weer en het beloofde een mooie wedstrijd te worden.

Nadat de fluitje van de scheidsrechter had geklonken gingen beide ploegen er vanaf het begin vol voor. SVVN was met lange ballen en snelle buitenspelers op de helft van Heeten te vinden en Heeten wist de helft van SVVN te bereiken met goed voetbal. SVVN creëerde een corner. Deze bal werd half weggewerkt en na een leep schot in de richting van de kruising uit de rebound was Heeten kansloos om die bal nog te keren. Na 5 minuten was het dus SVVN die de voorsprong in handen nam. Na deze goal was het een gelijk opgaande wedstrijd. Heeten wist via Jordy Scheperman twee keer de paal te raken en ook SVVN kwam door wederom een corner tot een bal op de paal. We gingen rusten met een 1-0 voorsprong voor SVVN.

Er was nog niets aan de hand. We hadden nog een hele helft om deze achterstand goed te maken en waren er van overtuigd dit te kunnen.

De tweede helft was een ander spelbeeld. Heeten regeerde de gehele tweede helft. Het kwam na een kwartier in de tweede helft door een actie van Jordy Scheperman op 1-1. Daarna zette Heeten de druk door en creerde genoeg kansen om uiteindelijk de 1-2 op het scorebord te zetten. Dit lukte helaas niet. De verdediging stond goed en de lange ballen van SVVN werden allemaal onschadelijk gemaakt. SVVN heeft de tweede helft geen kans gecreerd en mag blij zijn dat het nog een punt heeft overgehouden aan deze confrontatie.

Volgende week krijgen we Heino op bezoek in Heeten. De uitwedstrijd was wederom een lastige, dus we zullen weer aan de bak moeten om ook volgende week de winst te pakken.

Chevy Kruiswijk
Gijs Hollegien