Opnieuw zwaarbevochten overwinning tegen laagvlieger voor Heeten JO19-1

Heeten JO19-1 stond afgelopen zaterdag met een goed gevoel na de overwinning op SDOL weer op het veld. Dit keer tegen de laatste plaats, Hoonhorst/Wythmen.

Vooraf was van andere teams gehoord dat ze niet onderaan hoorden te staan en dat het een stugge ploeg was met snelle aanvallers. Dit was verder voor Heeten geen info om rekening mee te houden. Er moest gewoon gewonnen worden en het liefst nog een beetje dik ook.

Na een laatste speech van de trainer konden we naar het veld. Al gauw werd duidelijk dat Hoonhorst/Wythmen een stuk scherper aan de wedstrijd was begonnen. Heeten creerde weinig kansen en wist Hoonhorst/Wythmen niet stuk te voetballen. Het was wel licht in het voordeel qua kansen en had het betere spel. Het was echter Hoonhorst/Wythmen dat op 0-1 wist te komen door een goede kopgoal waar keeper Ruben Salden kansloos op was. Dit was voor Heeten nog niet het punt waarop ze wakker werden. Even later was het een mooie aanval van Heeten waardoor Jordy in kansrijke positie naar de grond werd gewerkt. Penalty voor Heeten. Daan Wigink eiste de penalty op maar wist deze helaas niet te benutten door goed keeperswerk. Direct hierna kwam een 100% kans uit de rebound die Arno knap op de lat wist te schieten. We gingen rusten met een 0-1 stand.

Het was wel duidelijk dat er wat aan gedaan moest worden.

Na rust leek Heeten een stuk beter de kleedkamer uit te komen. Na 5 minuten kwamen dan ook de doelpunten voor Heeten. Heeten wist in 2 minuten 2x te scoren via Daan en Jordy. Hierna was de vreugde weer even weg, omdat de spits van Hoonhorst/Wythmen 5 minuten later knap tussen 3 man de bal in het doel wist te schieten. 2-2. Heeten pakte snel het spel weer op en wist via de man of the match Jordy nog twee keer te scoren. Jordy wist hierdoor zijn totaal op drie doelpunten te brengen en is dit seizoen ook veruit de topscorer van het team.

Heeten heeft winterstop en is nog steeds ongeslagen. Met een paar inhaalwedstrijden te gaan staan ze qua verliespunten bovenaan. Aankomende donderdag wacht er een oefenwedstrijd tegen Hellendoorn en in Januari wacht het eerste treffen met Broekland.

Chevy Kruiswijk
Gijs Hollegien