Heeten JO19-1 wint kraker van SDOL!

Hier was de afgelopen weken het wachten op. De kraker thuis tegen SDOL. Na het gelijke spel uit bij SDOL (0-0) twee weken geleden was het dus zaak om deze wedstrijd wel te winnen en in verliespunten uit te lopen op SDOL.

Heeten was erg scherp deze middag en wist dat er veel op het spel stond. Ook SDOL zag er scherp uit en er werd van te voren een spannende middag verwacht.

Het was een gelijk opgaande eerste helft met een iets beter Heeten. Het was zowel Heeten als SDOL die kansen creëerde, maar moeilijk het doel wist te vinden. De kansen die er gecreëerd werden waren geen 100% kansen en het was moeilijk om de keeper te passeren. Heeten stond achterin goed gepositioneerd en wist de SDOL aanvallers goed in bedwang te houden. In de 30e minuut speelde Heeten vanuit de achterhoede de diepte in. Hier stond Daan Wigink die de bal knap vast wist te houden en hem zo klaar kon leggen voor Arno Hendriks. Arno had alle tijd om te schieten net buiten de zestien. Hij zag de keeper van SDOL een paar meter voor zijn goal staan en wist met een leep balletje met zijn linkervoet de bal over de keeper heen te schieten in de verre hoek. 1-0! Met deze stand gingen we ook de rust in.

De tweede helft zou een stuk lastiger worden voor Heeten. De eerste tien minuten zag het er naar uit dat SDOL het opgegeven had en Heeten snel de score uit ging breiden. Dit bleek echter niet het geval. Heeten liet zich terugdringen in de wedstrijd en SDOL werd sterker. SDOL was de betere van het veld en had veelal de bal. Heeten stond echter sterk te verdedigen en er was moeilijk doorheen te komen. 20 minuten na rust pakte Arno Hendriks een speler van SDOL vast en hierdoor volgde voor hem een gele kaart. Dit betekende tien minuten eruit en dus stond Heeten met tien man. Heeten wist zich goed tegen de druk te weren en SDOL kwam door het goede verdedigen niet verder dan een gevaarlijke kopbal uit een corner. Heeten was wel scherp voor het doel en wist na een counter een corner te creëren. Met weinig man in de zestien van SDOL wist Daan Wigink toch als eerste bij de bal te komen en de 2-0 op het scorebord te brengen! Hierdoor wist Heeten dat de winst vrijwel zeker was. Dit bleek ook zo.

Door deze overwinning volgde een teamfeest waar de sfeer zeer goed was. Ook was de focus er weer om ook volgende week gewoon weer te winnen van de nummer laatst. Hoonhorst/Wijthmen.

Chevy Kruiswijk
Gijs Hollegien