Heeten zet goede reeks door met punt tegen Helios

Vandaag speelde Heeten de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Helios Deventer. De groen witten hadden 18 punten uit de laatste 6 wedstrijden behaald en speelden vandaag de beste wedstrijd van deze serie.

Helios had in de beginfase aanvankelijk het meest de bal maar de eerste grote kans was voor Heeten, Dennis Aarnink speelde zich goed vrij op links en vond de doelman op zijn pad ten koste van een hoekschop. Toch nam Heeten na 21 minuten een voorsprong, na een overtreding in de zestien wees de scheidsrechter naar de elfmeterstip en dit buitenkansje werd door Rick Kemper benut 1-0. Helios kwam na ruim een half uur op gelijke hoogte, na slecht uitverdedigen belande de bal rond de zestien bij een Helios speler die net langs de paal binnenschoot 1-1. Tot aan de rust had Heeten tot twee maal de kans om opnieuw een voorsprong te nemen, de eerste maal schoot Chiel van Dartel tegen de onderkant lat na een strakke voorzet van Kevin Brinkhof en even later kopte Chiel uit een voorzet van opnieuw Kevin op de doelman. Na deze enerverende eerste helft gingen beidde ploegen rusten.

Na rust een ontketend Heeten dat aan Helios liet zien dat het geen illusies hoefde te maken op een overwinning. Na 57 minuten een daverend schot van Laurens Tepperik op de lat die de terugspringende bal alsnog met een streep binnenschoot. Tot verbijstering van de groen witten werd de goal door de scheidsrechter na langdurig beraad met de grensrechter afgekeurd. Dit was het sein voor Heeten om de druk nog verder op te voeren en een paar minuten later schoot Lauren opnieuw hard op de lat. Naarmate de wedstrijd vorderde liet Heeten de teugels wat vieren, maar was Helios niet bij machte om alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de slotfase was Heeten opnieuw dicht bij de overwinning, Arno Hendriks werd in stelling gebracht maar zijn prima schot werd door de doelman net over de lat gewerkt. Zo eindigde de wedstrijd in een puntendeling waarbij Helios goed wegkwam en nog meedoet om de titel na de nederlaag van Warnsveldse Boys.

Ondanks het gelijkspel was Heeten de morele winnaar in deze wedstrijd zonder zwakke plekken met Maurice Tepperik als beste man van het veld. Het is jammer dat Maurice stopt met voetbal, zeker omdat hij de laatste maand prima speelt en zonder blessures de wedstrijden uitspeelt. Misschien is hij nog over te halen er nog een jaartje aan te knopen? Volgende week speelt Heeten opnieuw een thuiswedstrijd, dan tegen Ruurlo waartegen nog wat recht te zetten is na de zwakke vertoning voor de winter in Ruurlo.

Opstelling: Bjorn Lokate, Rick Kemper, Maurice Tepperik, Kevin Brinkhof, Rick Evers, Matthijs Willemsen, Laurens Tepperik, Niek Brinkhof ( Jacob Salden ), Dennis Aarnink, Marco ten Klooster ( Arno Hendriks ), Chiel van Dartel.

Klik hier voor de foto's >>

Maurice Tepperik

Marco ten Klooster