Opnieuw drie punten voor Heeten tegen SV Zwolle in matige wedstrijd

De thuiswedstrijd van vandaag speelde Heeten tegen SV Zwolle dat 2 punten meer had verzameld dan de groen witten.

Na drie wedstrijden waarin goed spel op de mat werd gelegd en 9 punten werden behaald was er alle reden voor de Heeten aanhang om er eens goed voor te gaan zitten. Het begin was veelbelovend en werd Zwolle op eigen helft teruggedrongen, zonder dat dat grote kansen opleverde. Naarmate succes uitbleef werd het spel van Heeten steeds slordiger en besefte Zwolle dat er wel een resultaat te behalen was. Na slecht verdedigen van Heeten kant had Zwolle tot twee keer de kans om de score te openen maar de bal ging net naast en voorlangs. Het spel bleef aan de magere kant maar toch was Chiel tot twee maal toe dicht bij een doelpunt met harde schoten, maar de doelman kon telkens ten koste van een hoekschop redden. De 0-0 stand bij rust was een goede afspiegeling van het vertoonde spel.

Na rust kon het alleen maar beter worden zou je denken, maar het vertoonde spel bleef vooralsnog onder de maat. Na 52 minuten voorkwam Bjorn Lokate een achterstand door een vrije trap subliem te pareren. De kansen waren aan beidde kanten in deze fase op 1 hand te tellen maar gaandeweg kwam in het spel van Heeten meer dreiging. Na 72 minuten een goede loopactie van Arno Hendriks die op het juiste moment werd aangespeeld maar in de zestien door een verdediger aan de arm werd getrokken en ten val kwam waarna de arbiter naar de stip wees. De strafschop werd door Rick Kemper genadeloos binnengeschoten 1-0. Zwolle probeerde nog wel om de zaak weer recht te trekken en kreeg nog een grote kans, maar Bjorn redde uitstekend. Heeten kreeg met snelle counters nog enkele goede kansen om de score uit te breiden maar werden de mogelijkheden slecht uitgespeeld. Zo eindigde ook deze wedstrijd in een overwinning voor de groen witten.

Door deze wedstrijd klimt de ploeg naar de veilige middenmoot en volgen er nog 5 wedstrijden dus nog volop kansen om het puntentotaal nog flink op te schroeven. Komende donderdag speelt Heeten de inhaalwedstrijd bij Eerbeekse Boys, aanvang 19.15 uur. komende zondag volgt dan de thuiswedstrijd tegen Witkampers dat nog volop tegen degradatie vecht.

Na afloop van de wedstrijd werd in het clubhuis door teamleider Jan Temming afscheid genomen van Bas Aarnink die door een ernstige blessure dit seizoen niet in actie kon komen en daarom noodgedwongen met voetbal moest stoppen. Bas werd geroemd voor zijn jarenlange vaste basisplaats voor de groen witten en een plaag was voor elke verdediging en dan ook jaren topscorer was. Hij had er mede een groot aandeel in dat Heeten doorstootte naar de tweede klas, maar daarna na 1 seizoen weer naar de derde klas terugkeerde. Een groot applaus van de supporters en medespelers was zeer op zijn plaats.

Opstelling: Bjorn Lokate, Kevin Brinkhof, Rick Kemper, Rick Evers, Maurice Tepperik, laurens Tepperik, Matthijs Willemsen ( Arne Slots ), Dennis Aarnink, Arno Hendriks ( Jacob Salden ), Quinten Rensen ( Corijn Schrijver ), Chiel van Dartel.

Klik hier voor de foto's >>

Maurice Tepperik

Marco ten Klooster