Heeten boekt uiterst belangrijke winst bij s.c. Lochem

Vandaag stond voor Heeten de belangrijke wedstrijd tegen subtopper s.c. Lochem op het programma.

Voor de groen witten was het van belang om zo snel mogelijk bij de nacompetitie plaatsen weg te komen en voorlopig is het daar in geslaagd doormiddel van een verdiende zege. Heeten begon nerveus aan de wedstrijd en werd de bal zonder dat er een idee achter zat herhaalde malen buiten de lijnen getrapt. Na het nerveuze begin kwam Heeten beter in de wedstrijd, wat na 9 minuten leidde tot de eerste kans, Matthijs Willemsen lanceerde Chiel van Dartel die maar net naast schoot. Na 18 minuten spelen nam Heeten brutaal de leiding, een goede bal op Dennis Aarnink over links, die ging door tot de achterlijn waarna Quinten Rensen de voorzet binnen schoot 0-1. Terwijl Heeten nog stond na te genieten had Lochem de bal al in de zelfde minuut in het Heeten doel gewerkt. Een houdbaar schot vanaf 16 meter was Bjorn Lokate te machtig 1-1. Hierna leek de thuisploeg door te willen drukken maar doelman Bjorn herstelde zich met enkele goede reddingen knap, zodat de rust aanbrak met de gelijke stand.

Na rust een ander Heeten dat meer naar voren speelde wat zich meteen uitbetaalde, Dennis Aarnink werd op links aangespeeld en werd met zijn actie in de zestien neergelegd waarna de scheidsrechter naar de stip wees, de strafschop werd op zeker benut door Rick Kemper 1-2. Heeten speelde hierna veel beter dan in de eerste helft en werden de duel bijna allemaal gewonnen en kreeg het enkele malen de kans om de voorsprong uit te breidden. In het laatste kwartier speelde Lochem alleen nog de lange bal, maar de verdediging stond vandaag als een huis en de zege kwam nauwelijks nog in gevaar, al bleef het spannend tot de laatste minuut van de lange blessuretijd maar grote kansen kreeg Lochem niet meer.

Na deze verdiende overwinning op deze lastige horde speelt Heeten volgende week uit bij K.C.V.O. dat verloor bij Colmschate, maar ook ruim in de middenmoot vertoeft. Als de ploeg  het vertoonde spel van de tweede helft van vandaag kan doorzetten moet het zich moeiteloos handhaven dit seizoen.

Opstelling: Bjorn Lokate, Rick Kemper, Jacob Salden, Rick Evers, Kevin Brinkhof, Niek Brinkhof, Laurens Tepperik, Matthijs Willemsen, Dennis Aarnink ( Maurice Tepperik ), Quinten Rensen ( Arno Hendriks ), Chiel van Dartel.

Klik hier voor de foto's >>

Matthijs Willemsen
Jochem Tepperik