Heeten loopt in rechtstreeks duel uit op Albatross

Onder puike weersomstandigheden speelde Heeten vandaag de belangrijke wedstrijd tegen Albatross Apeldoorn, bij een nederlaag voor Heeten kwam  Albatross op gelijke hoogte met de groen witten.

Heeten begon furieus aan de wedstrijd wat na 6 minuten leidde tot een voorsprong, Kevin Brinkhof leverde vanaf rechts een goede voorzet af die door Chiel van Dartel simpel werd binnengeschoten 1-0. Twee minuten later had Chiel de mogelijkheid de score te verdubbelen na een voorzet van Luuk Maas, maar miste net het doel. Albatross speelde in deze fase inspiratieloos voetbal en het was niet meer dat logisch dat de voorsprong na 18 minuten werd verdubbeld. Kevin Brinkhof werd op rechts goed aangespeeld door Rick Kemper, speelde richting zestien twee mensen uit en scoorde beheerst in de lange hoek 2-0. In deze fase kreeg Heeten meerdere kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, maar de juiste richting ontbrak opeens. Na een half uur spelen besefte Albatross dat het meer moest doen om tot een resultaat te komen en dat leidde na 32 minuten gelijk tot een tegentreffer. Na een slippertje van Kevin aan de zijlijn kon de voorzet binnen worden geschoten 2-1. Het antwoord van Heeten was hierna prettig voor de Heeten aanhang, een minuut na de tegentreffer van Albatross scoorde Chiel uit een half afgeslagen hoekschop de 3-1. Met deze geriefelijke stand voor de groen witten gingen de teams rusten.

Na rust hervatte Albatross de wedstrijd met het betere voetbal waar ze de eerste helft waren geëindigd. Bjorn moest na 50 minuten een moeilijke redding verrichten maar gaandeweg kwam Heeten weer beter in de wedstrijd. Na ruim een uur spelen een goede aktie van Chiel die zich knap vrijspeelde maar de doelman op zijn weg vond. Ook Matthijs Willemsen vond uit een voorzet van Luuk Maas zijn meerdere in de doelman. De krachten vloeiden bij het opdringende Albatross langzaam weg en in deze fase had Chiel tot tweemaal toe, oog in oog met de doelman de kans om de wedstrijd te beslissen. Albatross slaagde er na 82 minuten toch in om de spanning met een treffer terug te brengen, zodat het voor Heeten een spannende slotfase werd. Chiel had na een uitval na 87 minuten alsnog de kans de wedstrijd op slot te gooien maar nadat hij de doelman had omspeeld mikte hij de bal tegen de paal. Gelukkig voor de groenwitten werd de eindstreep gehaald met de 3-2 overwinning.

Na deze drie punten in een levendige wedstrijd werd de slechte partij tegen Wijhe weggepoetst en klimt naar plaats 9 met 6 punten meer dan Albatross dat in de gevarenhoek blijft. Volgende week speelt Heeten uit tegen sportclub Lochem dat in de subtop staat.

Opstelling: Bjorn Lokate, Rick Kemper, Rick Evers, Luuk Nijland, Kevin Brinkhof, Laurens Tepperik, Niek Brinkhof, Marco ten Klooster (Matthijs Willemsen ), Dennis Aarnink ( Mick Slots ), Luuk Maas ( Quinten Rensen ) Chiel van Dartel.

Matthijs Willemsen
Jochem Tepperik