Opnieuw nederlaag voor Heeten tegen Wijhe 92

Op paaszaterdag speelde Heeten in Wijhe voor een talrijk publiek de wedstrijd die voor beiden belangrijk was om niet in de onderste regionen terecht te komen.

De wedstrijd begon hoopgevend, direct na de aftrap had Matthijs Willemsen een goede kopkans na een voorzet van Kevin Brinkhof, maar de kopbal ging over. Direct daarop een tegenaanval van Wijhe met een voorzet van rechts die op de paal werd gekopt en via Bjorn over de achterlijn ging. Hierna werd het spel er niet beter op, Wijhe bleef het meeste balbezit houden maar kon daar geen enkele kans mee creëren. Toch nam Wijhe na 38 minuten de leiding, een zacht schuivertje vanaf rechts werd door Bjorn niet op waarde ingeschat en rolde in de verre hoek 1-0. Tot de rust gebeurde er niets meer en hadden de toeschouwers naar een vooral van Heeten kant belabberde wedstrijd gekeken.

Na rust kwam er geleidelijk meer vaart in de wedstrijd en speelden de groen witten wat meer naar voren, dit leidde in de 52 ste minuut tot de gelijkmaker. Kevin bereikte vanaf rechts met een voorzet Quinten Rensen die de gelijkmaker aantekende 1-1. In deze fase leek Heeten aan het langste eind te gaan trekken en had enkele mogelijkheden om met de volle buit de wedstrijd af te sluiten. Na ruim een uur spelen herstelde Wijhe zich weer en moesten de groen witten terug, wat tot een hele reeks hoekschoppen voor Wijhe leidde die tot hachelijke situaties leidde. Vijf minuten voor het einde bezweek Heeten onder de grote druk, na een afgeslagen hoekschop werd de bal opnieuw ingeschoten die Bjorn te machtig was 2-1. Heeten probeerde hierna nog wel om het tij te keren maar uit een tegenaanval van Wijhe in blessuretijd werd ook nog de 3-1 gescoord waarna de goed leidende scheidsrechter affloot.

Na deze nederlaag passeert Wijhe Heeten op de ranglijst en wordt het zaak om volgende week thuis tegen Albatross ,dat op een nacompetitieplek staat te verslaan om niet zelf op deze plek te belanden.

Opstelling: Bjorn Lokate, Rick Kemper, Laurens Tepperik, Kevin Brinkhof, Rick Evers, Matthijs Willemsen (Arton Jansen) Marco ten Klooster, Niek Brinkhof ( Luuk Maas ), Mick Slots, Quinten Rensen, Arno Hendriks (Shannon Nijhof).

Maurice Tepperik

Marco ten Klooster