Heeten pakt weer aansluiting met de subtop

Vandaag speelde Heeten de uitwedstrijd bij Turkse Kracht Deventer, voor aanvang een wedstrijd waarvan de uitslag niet is te voorspellen.

Na 90 minuten voetbal was het Heeten dat een erg gemakkelijke middag had en met 0-4 nog erg milt was voor de Deventernaren. Heeten begon fanatiek aan de wedstrijd en na 2 minuten had Chiel van Dartel de openingstreffer al op zijn schoen maar zag zijn schot gestopt door de doelman. Heeten was in het vervolg de veel betere ploeg en na 11 minuten opnieuw een mooie aanval via Chiel en Quinten Rensen was het Chiel die de bal uiteindelijk over schoot. Turkse Kracht was even later dicht bij de gelijkmaker maar kon Bjorn Lokate de bal nog net over de lat tikken. In de daarop volgende aanval van Heeten kon een verdediger een inzet van Quinten nog net van de doellijn halen. Heeten bleef heer en meester over de wedstrijd en Rick Kemper was na ruim 20 minuten dicht bij een doelpunt maar zijn kopbal uit een hoekschop ging net over. Tussen minuut 28 en minuut 40 had Chiel in zijn eentje de wedstrijd al op slot kunnen gooien, maar tot driemaal toe legde hij in schietpositie af of strandde op de doelman. Toch viel nog voor rust de verdiende tweede treffer, na een vlot lopende aanval was het Arno Hendriks die succesvol afdrukte 0-2. Dit was ook de ruststand.

Na rust was het krachsverschil opnieuw groot, na 52 minuten ging Dennis Aarnink op links goed door maar zag zijn harde schot gepareerd door de doelman en een minuut later opnieuw een snelle aanval over links en ditmaal wist Dennis Arno te bereiken die prachtig de 0-3 aantekende. Hierna liet Heeten de teugels wat vieren maar daarvan wist Turkse Kracht niet van te profiteren, sterker nog de beste kans was na 64 minuten voor Chiel die een voorzet van Kevin Brinkhof op de doelman schoot. In de slotfase kon Heeten de score toch nog een wat beter aanzien geven, een goede voorzet van links werd door Arno op de lat geschoten waarna Chiel in de nastoot 0-4 aantekende.

Een goede overwinning tegen een mindere tegenstander waarbij een grote uitslag tot de mogelijkheden behoorde. Door de overwinning van vandaag is de subtop weer in beeld en kan over twee weken uit tegen Twente Goor hieraan een vervolg worden gegeven.

Opstelling: Bjorn Lokate, Luuk Nijland (Matthijs Willemsen ), Rick Kemper, Kevin Brinkhof ( Jacob Salden ), Rick Evers, Laurens Tepperik, Niek Brinkhof, Dennis Aarnink, Arno Hendriks ( Luuk Maas ) Chiel van Dartel, Quinten Rensen.

Maurice Tepperik

Marco ten Klooster