Heeten bekert verder na drie overwinningen in de poulfase.

Sc Diepenveen, Epse en Terwolde waren de opponenten in de bekerpoule voorafgaand aan de competitie.

Derde klasser Sc Diepenveen was bij voorbaat in de eerste wedstrijd de zwaarste klus om te slechten, maar na een eerste half uur waarin Diepenveen het beste van het spel had knokten de groen witten zich in de wedstrijd. Na rust kwam Diepenveen uit een strafschop op voorsprong, maar knokte Heeten zich alsnog naar een 2 – 1 overwinning.

De tweede klus was in Epse tegen de plaatselijke club uit de vijfde klasse, het werd een wedstrijd waarin legio kansen werden gecreëerd, maar de ploeg in de afwerking ernstig te kort schoot. Uiteindelijk werd er een 0 – 2 overwinning behaald tegen een ploeg die toch enkele goede kansen bij elkaar speelde maar die ook niet kon benutten.

De derde wedstrijd, ook een uitwedstrijd bij vijfde klasser Terwolde die in bijna de gehele wedstrijd in de stromende regen werd gespeeld, leek in eerste instantie af te stevenen op een grote overwinning, want het krachtverschil was enorm. Ook nu kwamen er vele kansen voor de groen witten, maar werden er maar 2 kansen in doelpunten omgezet. Gaandeweg de tweede helft werd het spel van Heeten zeer slordig waar door fouten achterin Terwolde ook twee keer kon scoren, omdat Heeten tussendoor ook nog twee keer het doel wist te vinden, deerde de goals van Terwolde het resultaat niet. Met de dik verdiende 4 – 2 overwinning speelde Heeten zich naar de volgende bekerronde.

In deze wedstrijden werd er over het algemeen vermakelijk gespeeld, voordeel is dat de ploeg intact is gebleven en de spelers achter de vaste kern zich ook laten zien. Dit geeft hoop op de competitie die volgende week in Haarle begint.

Roy Bosman
Cas Koenjer