Heeten ook tegen SC Lochem kansloos

De kans dat Heeten vandaag in de thuiswedstrijd tegen SC Lochem punten zou pakken was niet erg groot, maar tegen goed voetballende ploegen werd er in het verleden nog wel eens onverwachts punten gepakt.

Maar vandaag kwam daar niets van terecht, al na 10 minuten kwamen de groen-witten op een achterstand te staan toen een aanval van Lochem over rechts en een combinatie buiten de zestien goed werd binnengeschoten 0-1. Even later kwam Heeten goed weg toen een schot van afstand net naast ging. Na een klein half uur herstelde Heeten zich enigszins en belandden twee pogingen beide keren in het zijnet. De beste kans was na 37 minuten toen Arno Hendriks een venijnige vrije trap door de doelman nog net tot hoekschop verwerkt zag worden. Vlak voor rust werd de wedstrijd door SC Lochem al nagenoeg beslist toen een aanvaller na mistasten van de verdediging in alle vrijheid de 0-2 kon aantekenen. Met deze mokerslag voor Heeten gingen de ploegen de rust in.

Na rust kwam Heeten met veel meer strijdlust en overleg uit de kleedkamer, een mooie aanval over links werd goed door Arno Hendriks voorgegeven maar helaas werd de bal naast gewerkt. Een minuut later een diepe bal op Chiel van Dartel die de doelman omspeelde en de 1-2 aantekende. Het Heeten publiek had hierna hoop op vervolg van de opleving, maar SC Lochem nam al spoedig weer het heft in handen. Na ruim een uur spelen kon Niels een hard schot nog tot hoekschop verwerken, maar uit deze hoekschop werd de bal hard binnengekopt 1-3. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld, Heeten was niet bij machte om het tij te keren en SC Lochem kon hierna rustig de score opvoeren. Dat gebeurde dan ook na 72 minuten, uit een voorzet van rechts waarna de bal voor het doel langs zeilde maar opnieuw werd voorgebracht en binnen gewerkt 1-4. Vlak voor het einde van de wedstrijd de mooiste goal van SC Lochem, na een schot van grote afstand ging de bal heerlijk binnen 1-5.

Door dit resultaat blijft Heeten op de laatste plek. Volgende week is er geen wedstrijd, maar 10 maart speelt Heeten opnieuw thuis. Ditmaal tegen Zwolle, dat net boven de streep bivakkeert. Hopelijk zijn dan ook weer enkele langdurig geblesseerden weer van de partij.

Opstelling: Niels Nijenhuis, Mick Slots, Rick Kemper, Ivan Nijboer, Arthon Jansen ( Kell Lokate ), Niek Brinkhof, Arno Hendriks ( Jasper van Loevezijn ), Chiel Ruiter, Quinten Rensen, Chiel van Dartel, Daan Wigink ( Korijn Schrijver ).

Klik hier voor de foto's >>

Korijn Schrijver
Wouter Reimert