Heeten pakt punt in degradatieduel tegen Albatross

Heeten speelde vandaag in Apeldoorn tegen Albatross, dat, met 7 punten, 2 punten meer bij elkaar had gesprokkeld dan de groen-witten.

Het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op zonder kansen voor beide doelen. Het eerste gevaar kwam van Albatross uit een vrije trap die door Niels Nijenhuis onschadelijk werd gemaakt. Na een half uur kwam Dennis Aarnink over rechts goed door maar vond geen opening voor een schot, bij toeval belandde de bal bij Jasper van Loevezijn die zich niet bedacht en de bal tegen de touwen schoot 0-1. Vlak voor rust had Korijn Schrijver de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar bracht de kans om zeep.

Direct na rust opnieuw een kans voor Korijn na een diepe bal, maar ook nu was hij niet attent genoeg om voor een veilige marge te zorgen. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel steeds grimmiger en begon de scheidsrechter te pas en te onpas met gele kaarten te zwaaien. Na ruim een uur kroop Heeten door het oog van de naald toen uit een vrije trap op de paal werd gekopt. Na 68 minuten bestrafte de scheidsrechter een overtreding binnen de zestien met een strafschop, die onberispelijk werd ingeschoten 1-1. De wedstrijd leek voor Heeten opnieuw uit te draaien op een nederlaag, maar in het laatste kwartier herstelde Heeten zich toch weer. Ondanks de veldmeerderheid moesten de groen-witten beducht zijn voor snelle uitbraken. Zo ging de bal na 86 minuten uit een hoekschop via de buitenkant van de paal naast het doel. Vlak voor tijd verzuimde de arbiter rood te geven aan een verdediger van Albatross nadat Quinten Rensen na een keiharde tackel bijkans werd gelaneerd. Het bleef na 90 minuten bij de gelijke stand, na een wedstrijd die na rust veel te veel overtredingen en gele kaarten opleverde.

Volgende week speelt Heeten eindelijk weer eens een thuiswedstrijd tegen middenmoter Robur et Velocitas. Dan zal Heeten opnieuw alle zeilen moeten bijzetten om in elk geval K.C.V.O., dat vandaag wel de volle winst behaalde en nu erg dichtbij komt, voor te blijven.

Opstelling: Niels Nijenhuis, Mick Slots, Wouter Salden, Kevin Brinkhof, Arthon Jansen, Dennis Aarnink, Niek Brinkhof, Arno Hendriks, Korijn Schrijver, Jasper van Loevezijn, Quinten Rensen.

Klik hier voor de foto's >>

Matthijs Willemsen
Jochem Tepperik