Heeten hervat de competitie met verdiende nederlaag tegen Helios.

Heeten begon de tweede competitiehelft net zoals het voor de winter eindigde, met een nederlaag, nu tegen Helios dat in de subtop vertoeft.

De groen witten begonnen voortvarend aan de wedstrijd want de eerste serieuze aanval werd al na 4 minuten omgezet in een doelpunt. Na aangeven van Dennis Aarnink scoorde Corijn Schrijver 0-1. De eerste 20 minuten was Helios onder de indruk van het verweer van Heeten, maar gaandeweg moest Heeten terug. Na ruim een half uur ging een vrije trap van Helios rakelings naast en kon Heeten de meeste Deventer aanvallen nog tot hoekschoppen verwerken, zodoende had Heeten de luxe om met een voorsprong de rust in te gaan.

Na rust hetzelfde beeld Helios dat probeerde zo snel mogelijk om op gelijke hoogte te komen maar door slordig te combineren kon doelman Neijenhuis die de geblesseerde Lokate verving, zijn doel vooralsnog schoonhouden. Na 58 minuten de kans voor de groen witten om de voorsprong te verdubbelen, na een mooie aanval over links werd de inzet van de doellijn gewerkt en waarna de bal opnieuw werd ingezet maar opnieuw werd gekeerd, waarna de terugspringende bal voor de derde keer werd ingeschoten die over de lijn leek te gaan, maar de scheidsrechter besliste anders. Helios ging hierna nog nadrukkelijker ten aanval en uit een voorzet over rechts werd de bal binnengekopt 1-1. Helios ging daarna op zoek naar de volle buit en het regende hoekschoppen. Een klein kwartier voor tijd viel de beslissing, na een diepe bal speelde een Helios aanvaller zich goed vrij tussen twee verdedigers en scoorde fraai 2-1. Hierna kwamen beidde ploegen niet meer tot scoren zodat Heeten opnieuw met lege handen achter bleef.

Volgende week speelt Heeten opnieuw een uitwedstrijd, nu gaat de ploeg naar Apeldoorn en neemt het op tegen Albatross. Geen ploeg om bij voorbaat kansloos tegen te zijn en met de inzet die er vandaag ook wel was zouden punten erg welkom zijn.

Opstelling: Neijenhuis, Salden ( K. Lokate ),Slots, K. Brinkhof, Jansen, N. Brinkhof, Hendriks, Aarnink (Chiel van Dartel ), Schrijver, Loevestijn, Rensen ( C. Ruiter )

Klik hier voor de foto's >>

Matthijs Willemsen
Jochem Tepperik