Overtuigende zege voor Heeten tegen Helios

Vandaag stond de wedstrijd tegen het in de subtop vertoevende Helios op het programma, een ploeg waar De groen witten elk jaar zijn betere wedstrijden tegen speelt.

Zo ook weer vandaag, het eerste kwartier was Helios het meest aan de bal, maar kon geen echte kansen creëren. Geleidelijk aan kwam Heeten beter in de wedstrijd en na 16 minuten een mooie bal van Niek Brinkhof naar Dennis Aarnink op de rechtervleugel die naar binnen ging en hard uithaalde en scoorde 1-0. Hierna werd Helios sterker en was gevaarlijk met een schot dat via de lat overging. Na 39 minuten ging Arno Hendriks goed door in het zestienmeter gebied en werd onreglementair neergelegd, hiervoor gaf de scheidsrechter terecht een strafschop die benut werd door Chiel van Dartel 2-0. Vlak voor rust geknoei in de Helios defensie, waarna Chiel van Dartel de bal oppikte en goed afwerkte 3-0. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg Helios ook een strafschop en werd ook benut zodat de rust inging met 3-1.

Verwacht werd dat Helios na rust vol op de aanval zou gaan maar het had het eerste kwartier wel een veldmeerderheid maar had nauwelijks kansen om de aansluitingstreffer te maken. Na 71 minuten had Heeten een mooie aanval door Arno Hendriks en Chiel van Dartel,maar de doelman kon redden uit de inzet van laatstgenoemde. Even later een diepe bal op Korijn maar zijn schot ging net voorlangs. Tien minuten voor tijd opnieuw een lange bal op Chiel die prima Arno bediende, die op zijn beurt de 4-1 aantekende. Een ongekende voorsprong voor de groen witten en de koek was nog niet op, vlak voor tijd scoorde Korijn Schrijver uit een hoekschop ook nog de 5-1. In de resterende tijd speelden zich nog een paar hachelijke situaties  voor het doel van de Deventernaren af, maar uiteindelijk bleef de grote 5-1 score op het bord staan.

Door deze overwinning heeft Heeten goede zaken gedaan wat betreft de onderste plaats en heeft weer aansluiting bij de clubs die ook in de gevarenzone zitten. Volgende week speelt Heeten uit bij subtopper Epe, een mooie gelegenheid om te laten zien dat de betere resultaten van de laatste weken geen toeval was.

Opstelling: Bjorn Lokate, Wouter Salden, Kevin Brinkhof (Rick Kemper ), Mick Slots, Arthon Jansen, Arno Hendriks, Rick Evers, Niek Brinkhof, Dennis Aarnink, Chiel van Dartel ( Daan Wigink ), Korijn Schrijver.

Klik hier voor de foto's >>

Matthijs Willemsen
Jochem Tepperik