Heeten sluit 2019 af met overwinning bij Hoonhorst.

De laatste wedstrijd voor de winterstop besloten de groen witten met een ruime overwinning in de uitwedstrijd bij Hoonhorst. Nadat door de week nog een bekerwedstrijd werd gespeeld tegen Hellendoorn die na een gelijkspel maar nipt met strafschoppen werd verloren, werd vandaag de draad voor de laatste wedstrijd voor de winterstop weer opgepakt. Heeten ging van meet af aan vol op de aanval en had Arno Hendriks vanaf de aftrap een haast niet te missen kans, maar schoot voor een leeg doel naast.

Twee minuten later had Shanon Nijhof het beter kunnen doen, maar hij schoot in vrijstaande positie ook naast. Heeten bleef de veel betere ploeg ,maar doelpunten bleven vooralsnog uit. Na 20 minuten ebde het offensief van Heeten wat weg en kreeg Hoonhorst zowaar een grote kans, maar werd de bal net voorlangs geschoten. Na 26 minuten dook Rick Evers alleen op voor de doelman, die zijn schot half verwerkte en Arno Hendriks in de rebound 0-1 scoorde. Vlak voor rust gaf Chiel van Dartel van links een prima voorzet, die door Korijn Schrijver werd ingeschoten 0-2. Hiermee brak de rust aan in deze eenzijdige wedstrijd.

Na rust aanvankelijk het zelfde spelbeeld, maar werd gaandeweg het spel van Heeten slordiger, zo had Arno na 50 minuten een goede voorzet van Shanon voor het inschieten, maar hij schoot naast. Na 55 minuten vergrote Heeten eindelijk de voorsprong, maar kreeg daarbij de hulp van een verdediger die de voorzet van Chiel in eigen doel kopte 0-3. Even later maakte Hoonhorst toch zijn verdiende treffer, een afstandschot was doelman Bauke Loohuis te machtig1-3. Heeten wisselde daarna drie man, Chiel Ruiter kwam voor Mick Slots, Mart Tutert voor Quinten Rensen, Sander Evers voor Arno Hendriks. In de slotfase had Heeten nog voldoende mogelijkheden om de stand nog op te voeren,zo kopte Chiel van Dartel uit een hoekschop nog op de lat. Toch lukte het nog vlak voor tijd om de score een beter aanzien te geven, Chiel van Dartel ging op links goed door en zijn voorzet werd door Korijn Schrijver prima binnen geschoten 1-4.

Een dik verdiende overwinning, die hoger had kunnen uitvallen als er sekuurder met de kansen was omgesprongen. Heeten speelt zich met deze overwinning weer in de subtop en heeft de derde plaats weer binnen bereik. Eind januari word de competitie weer hervat.

Opstelling: Bauke Loohuis, Rick Kemper, Chiel van Dartel, Mick Slots ( Chiel Ruiter ), Kell Lokate, Arthon Jansen, Rick Evers, Shanon Nijhof, Arno Hendriks ( Sander Evers ), Korijn Schrijver, Quinten Rensen ( Mart Tutert ).