Persoonlijke fouten en gemiste kansen bezorgen Heeten nederlaag

In de eerste uitwedstrijd van het nog prille seizoen tegen Albatross gingen de groen witten pijnlijk onderuit met 2-0 dat gezien het spel nogal geflatteerd was.

Heeten dat speelde zonder Dennis Aarnink en Marco ten Klooster begon goed aan de wedstrijd en had na 10 minuten al moeten scoren, Laurens Tepperik speelde op links Rick Evers goed aan die op zijn beurt Chiel van Dartel in stelling bracht maar deze miste jammerlijk. Gaandeweg raakte Heeten het overwicht kwijt en deed Albatross voetballend ook mee zonder dat het aan beide tot kansen kwam, het enige wat te vermelden is in deze fase was de blessure van de scheidsrechter die weer werd opgelapt door Heeten verzorger Andre Nieuwenhuis en de tijdklok die het na 27 minuten begaf.

Na rust opnieuw een sterk Heeten dat na 55 minuten de leiding leek te nemen na een mooie aanval, Matthijs Willemsen gaf een prima bal op Rick Evers die goed doorging en zijn inzet helaas via de binnenkant van de paal weer in het veld zag gaan. Heeten hield het beste van het spel en er leek geen vuiltje aan de lucht omdat Albatross nog geen enkele kans had afgedwongen. Toch ging het voor de groen witten helemaal fout, na 65 minuten een diepe bal van Albatross die eigenlijk kansloos leek maar door Luuk Nijland verkeerd werd ingeschat en de aanvaller van Albatross vrije doortocht had en geen fout maakte 1-0. Even later leek Heeten de verdiende gelijkmaker te scoren, na een goede bal op Chiel behield deze het overzicht en lobde de bal over de doelman maar tot zijn afgrijzen en van alle Heetenaren mikte hij de bal tegen de lat en de bal alsnog kon worden weggewerkt. Na 75 minuten een goede voorzet van Kevin van rechts maar zag de harde inzet van Rick Evers door de doelman gekeerd. Heeten kreeg na 85 minuten de genadeslag, uit een hoekschop van Albatross maakte Matthijs onnodig hands waarna de scheidsrechter niks anders kon doen dan een strafschop geven die onberispelijk werd ingeschoten 2-0. Hierna was alles beslist en leed Heeten een onnodige nederlaag maar mag het volgende week gezien het goede spel en als het de kansen wel weet te benutten niet te wanhopen thuis tegen Twente Goor.

Opstelling: Bjorn Lokate, Maurice Tepperik, Luuk Nijland, Kevin Brinkhof, Laurens Tepperik (jacob Salden ), Rick Kemper, Rick Evers, Matthijs Willemsen, Niek Brinkhof, Chiel van Dartel, Quinten Rensen ( Luuk Maas ).

Laurens Tepperik

Luuk Nijland