Heeten start competitie met overwinning tegen Turkse Kracht

Na een lange zomerstop is Heeten op het nieuwe kunstgrasveld de competitie begonnen met een driepunter tegen Turkse Kracht.

In de voorbereiding hadden de groen witten al aardige resultaten neergezet en ging de ploeg in de beker met 7 punten uit drie wedstrijden door naar de volgende ronde. Het voetbal dat de ploeg in de laatste wedstrijd tegen Raalte liet zien was hoopgevend voor de competitie en dat goede spel werd vandaag goed doorgetrokken. Het spel ging in de openingsfase gelijk op, maar na 10 minuten was de eerste goede kans voor Chiel van Dartel die na een ogenschijnlijk afgeslagen aanval toch nog aan de bal kwam maar de doelman op zijn pad vond. De volgende grote kans was opnieuw voor Heeten toen Niek Brinkhof uit een hoekschop op de paal schoot. Even later een goede aanval door het midden waarna Marco ten Klooster vrij op doel schoot maar de doelman opnieuw redde. Heeten kwam steeds beter in de wedstrijd en kreeg een serie goede kansen maar telkens stond de doelman in de weg. Toch kwam vlak voor rust de beloning voor het overwicht, na goed voorbereidend werk van Chiel tekende Dennis Aarnink de 1-0 aan zodat Heeten met een voorsprong ging rusten.

Na rust probeerde Turkse Kracht de bakens te verzetten maar de eerste goede kans was toch voor Dennis Aarnink die na een goede aanval over rechts net naast schoot. Even later een diepe bal op Chiel die alleen voor de doelman te snel schoot en de keeper de kans gaf om te redden. Turkse kracht kreeg na 70 minuten een prima kans om gelijk te maken maar Bjorn Lokate kon met een prima reactie erger voorkomen. Na 74 minuten een lange bal op Chiel die goed doorkopte op Niek Brinkhof die hierna Heeten op een marge van twee bracht 2-0. Turkse Kracht probeerde hierna om de aansluiting te vinden en dat lukte ook, na 84 minuten een goede aanval over links die ineens in de bovenhoek werd geschoten 2-1. In de laatste minuten kreeg Heeten enkele goede mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden met de beste kans voor Chiel die een voorzet op de paal kopte. Hiermee pakte Heeten in de eerste wedstrijd de volle winst en gaat met veel zelfvertrouwen volgende week naar Albatross uit Apeldoorn.

Opstelling: Bjorn Lokate, Maurice Tepperik, Rick Kemper, Luuk Nijland, Kevin Brinkhof, Rick Evers, Laurens Tepperik, Dennis Aarnink( Quinten Rensen), Marco ten Klooster ( Luuk Maas ), Niek Brinkhof ( Matthijs Willemsen), Chiel van Dartel.

Klik hier voor de foto's >>

Maurice Tepperik

Marco ten Klooster